Som lova lanserar me denne veka vår sauseskule. Kva passar vel då betre enn å starta med rolls roysen av sausane - den kvite sausen?
Kvit saus er i bunn og grunn ein base som med få grep kan tilpassast det ein skal ha den til. Eg tek difor fyrst til med basen. Då vanlege suppeposar ofte svarar til 5 dl saus, tek eg denne menga som utgangspunkt.
- Smelt 3 ss first price margarin i gryta.
- Tilsett 2 supertoppa ss kveitemjøl, og rør det saman.
- Hell deretter i 5 dl mjølk.
- Smak til med salt og peppar.
Tilsett så det som passar til retten du skal laga. Her er nokon døme:
- Kvit lasagnasaus: tilsett 2-3 fedd kvitlauk og den ostemaolen som du ikkje klarar å høvla meir av.
- Til fisk: tilsett 1 fiskebuljong (eventuelt kraft om du har det) og litt muskat.
Med denne framgangsmåten får du saus til omlag prisen av tilsvarande mengde mjølk. Smaken er vidare upåklageleg.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar