måndag 28. september 2009

Brød

av SR

Noko av det som er dyrast i butikken i forhold til kva du får attende er brød. Men tru det eller ei, det går faktisk an å spara pengar samstundes som du får både betre smak, kvalitet og haldbarheit. Du kan bake sjølv!

Du skal sleppe å prøva deg fram til den rette oppskrifta, det har sparebloggen gjort for deg!

- bland 1 kg grovbakst-mjølblanding (ev. sammal kveitemjøl), ein slant havregryn og 1 kg grovmalt rug i ein bolle.
- tilsett 1 ss salt og ein pose tørrgjær og bland alt saman
- tilsett deretter 10 dl. vatn og 5 dl. mjølk.
- tilpass med mjøl viss den blir for klissette.

La det heve i ein time. Del deiga i to, og bak ut eit brød av kvar halvdel. Bak gjerne ut i steikeplata, så sparar du oppvask òg. Snitt dei opp på toppen med ein kniv, og sett brøda inn i ovnen på 200 i ein time. Skru deretter ned til 150 grader, og la det stå i ein halvtime.

Når brøda er kalde, delar du dei i to, og fryser ned det du ikkje skal ha. Då har du til ei kvar tid ferskt brød. Total kostnad er under 30 kr til saman. Ikkje berre er brøda billigare enn det du får i butikken, du sparar òg pengar til pålegg, då det er meir mat i kvar skive, og du slik brukar mindre pålegg.

Lukke til!

1 kommentar: