måndag 4. juni 2012

Vekas tilbod

av KR

* Joker
Gilde karbonadedeig til 29,90 for 400g er billegast i klassen, og for den som vil betale for kjøtprosent og lågt feittinnhald kan denne tilrådast. 15 kr for diverse makrellhermetikk. Me tykkjer hermetikkprisane her i landet er på ville vegar, når ei lita boks makrell i tomat til 15 kr omtalast som eit tilbod. 2 kvitlauksbagissar frå Hatting til 10 kr kan me gå god for.

* Spar
29,90 for frosne nakkekotelettar luktar det sumar av, men me minnar om FirstPrice til 27,90. Fersk pizzadeig er kanskje noko av det største svineriet du finn i daglegvarehandelen, men denne veka er faktisk prise nær halvert - 19,90 for 550g ferdigdeig. Likevel minnar me om at det kostar deg 5 kr å bake sjølv.

* Obs
3x4 pk Pepsi Max til 59,90 + pant er kanskje billeg, men jeggu er det kvalmt òg! Elles er det lite å hente på Obs i daglegvareavdelinga, men somme vil vel plukke med seg 1 kg Norvegia til 59,90. Forutan om maten tilrår me einkvar til å sjekke ut lågprisa sumartelt, frå 199 kr for eit høveleg sumartelt kan me gå god for sumarsdagen om sovepose og liggeunderlag er godt. Skal du opp i høgfjellet bør du sjå på modellane over 500 kr. Ingen grunn til å kjøpe ekspedisjonstelt til 5000 kr, med mindre du har for vane å sove i telt midtvinters.

* Rimi
Ei rekke "3 for prisen av 2"-varer denne veka òg. Me er generelt skeptiske til slike kampanjar, men i tilfellet Rimi synast prisane å vera uendra i høve til normalen. Den jamne Rimi-kunde vil difor kunne knappe inn nokre kroner ved storhandel.

* Mega
Heilfryst laks til 29,90 tilrådast på det sterkaste. Me gjentek vårt mantra; det er ikkje dyrt å bu i Noreg, så lenge du har augene med deg.

* Ica
Stor tikronarsmarknad med dei gamle tikronarklassikarane Tine Kremost, blodpølse 400g og div kjekspakkar.

* Meny
6-pk kroneis for 29,90 er kanskj så billeg som det går an å få kroneisen i 2012. Elles går sjokolade frå Freia med 30%-rabatt og BigOne-pizza selgast til 39,90. Sparebloggen føretrekk heimebaka langpannepizza til same prisen.

6 kommentarer:

 1. Når det gelder telt så får man det man betaler for...

  Se etter opplysning om 'Vannsøyle'(mål på hor stort trykk som skal til før vann trenger igjennom stoffet)
  Ofte oppgis to tall, ett for ytterduk og ett for bunnen.
  Under 1000mm på ytterduk betyr at det ikke holder tett i en litt kraftig regnskur...
  Bunnen bør minst tåle 4000mm. Husk at du får press fra vekta di på topp...
  (Mitt Fjällräven telt til 4000.- har 4000 og 10000mmm . Kan omtrent campe under en foss...)

  Mange billige telt har ikkje separat innertelt, bare en ytterduk. Det betyr ofte at du får innlagt dusj om morgenen... dugg kondenseres på innsiden a teltduken og drypper på ALT!
  Et telt med inertelt har normalt mulighet til å lede luft opp langs innersiden av ytterduken for å fjerne duggen.

  'Tapede sømmer' blir ofte annonsert som en fordel...
  Bare søppel! Tapene løsner ganske raskt, og da iser det seg fort at sømmene har blitt syd med grov nål(grove nåler tåler mer mishandling, så de kan sy raskere) og da får man store hull tundt trådene. Lite gøy...

  Når det er sagt, så har eg væt rimelig fornøyd med 'igloo' teltene eg har hatt. Enkle å sette opp, høyere tak enn i teltet eg har nå.

  andre ting man må vektlegge er vekt(Betyr mindre på biltur enn på sykkel eller til fots) og hvor raskt det kan settes opp i forskellig typer vær.
  Iglo-telt er enkle å sette opp, men ytterduken kan være et problem i vind, og om det regner så blir innerteltet vått før du får på duken.
  Mange felltelt(mitt også) har innerteltet festet med hekter til ytterduken, og alt er pakket sammen. Med litt omtanke kan man sette opp slike telt sel i storm. (Eg har ikke forsøkt)
  Om duken er brannsikker er det selvsagt en fordel... (Noen som husker de tullingene som tente på et telt på en Russefest mens eierne lå og sov?)

  En ting eg kan garantere ang. billige telt er at teltpluggene er for dårlige. Vanligvis er det bare noen tynne pinner som bøyer seg bare de kommer i nærheten av en stein(og fakta er at det alltid er stein der du skal slå opp teltet)
  Spander på deg et sett med skikkelige aluminiumsplugger med 'V'-profil. Disse tåler å treffe en stein eller tre, og sitter godt i all slags vær.

  For de som har planer om festivalsommer anbefaler eg å plukke opp et mikrofiberhåndkle. supre saker. For de virkelig gniene så kan man bruke et kunstig Chamois skinn fra Biltema(De gule klutene man bruker til å tørke a bilen med etter vask) Fungerer greit til å tørke av det grøvste. Har ett slikt liggende i kajakken...

  PS: Bunnpris har store sokoladeplater til 19.90, og 3 for 2 på diverse brus.

  SvarSlett
 2. av KR

  Me er nok heilt einige når det kjem til telta, og når eit telt kostar 500 kr er det klårt ein må tåle ei låg vassøyle. For sumarbruk er dette sjeldan noko problem, og er ein uviss kan ein pakke ei presenning i sekken slik eg plar gjera på vekesturar. Denne kan ein anten bruke som underlag eller bardunere over teltet, avhengig av verutsiktene for natta. Sjølv har eg eit telt som kosta 200 dollar i si tid, den gongen eit budsjettelt, men det har sine kvalitetar i form av innter-/yttertelt, to inngongar med kvar sitt fortelt, massevis av lommer og hemper, gode pluggar og bardunar. For sumarsbruk ser eg ikkje verdien i dyrare telt enn dette, folk vert flådde under telthandel i norske sportsbutikkar. Når ein ser eksedisjonstelt slått opp i hagane sumarstid, er det ihvertfall vitnemål og gode selgarar og naive kjøparar.

  SvarSlett
 3. Om man skal drasse med seg en presenning likevel, hvorfor ikkje bare lage et telt av en?

  SvarSlett
 4. Var endelig ute og testa den elektriske motoren på sykkelen min i ettermiddag, og stansa ved nærmeste Bunnpris for å køpe meg en is eller anna godt for premie...
  Fant hauger med Grillben til 18.95/Kg i datosalget deres. Desverre fikk eg ikke med meg mr enn ca 4Kg da eg ikke hadde lastestropper på bagasebrettet... Litt surt...
  Men å kunne sykle alle motbakkene hem igen med 4Kg last uten å måtte ned i laveste gir eller trille sykkelen, det var deilig!

  Da er sommerkosen i boks...
  (Noen som veit om grillkull på tilbud? Ikkje briketter... )

  SvarSlett
 5. av KR

  Hehe, vel om du føretrekk ein viss komfort sjølv til fjells, så er ikkje ei presenning noko du vil lite på meir enn éi natt. Presenning er utruleg greitt å ha med seg uansett kvar ein befinn seg, og på Europris kostar slikt berre eit par tikronarar.

  Grillbein - kor mykje bein er det i dette i høve til kjøt? Eg fryktar kiloprisen fort kan krype over veiledande kotelettpris 27,90 pr kg.

  SvarSlett
 6. Det er nå bein i kotelettane også...

  Var innom Mega i dag, og såg 3 x 90grams potetmos til 10Kr. Men det er av typen 'tilsett alt unntatt potet(vann, melk, salt, smør og evt. gressløk.)

  SvarSlett