fredag 8. februar 2013

Test: First Price Sjokoladeputer


av SR

Det er lengje sidan me har testa billegprodukta som er på marknaden, men no er me endeleg attene!

Produkt: First Price sjokoladeputer
Pris: 31,90 kr for 200 gram.

Funksjonalitet 5 av 5
Eg kom over dette produktet ved rein tilfeldigheit. Dei sto framme i ei skål, blanda saman med annan sjokolade og marsipan. Eg trudde dette var ein av dei svindyre juleblandingane (både før og etter eg hadde smakt på dei), overraskinga var difor stor når eg blei gjort merksam på at dette var First Price.


For dei som legg eksklusivitet inn i funksjonalitet, må det difor bli full score. Vidare er det verdt å understreka at posen er enkel å opna. Elles er det klart at ei skål med dette produktet tek seg bra ut på eit kvart kaffibord, uansett samanheng.

Appetitt 5 av 5
Dette må vera First Price sitt svar på Smash. Som namnet tilseier er det eit luftig produkt. Det består av ei knasande kjerne som er forma som ein firkant. Denne har ein saltsmak, og det heile er kledd i eit sjokoladetrekk. Smaken er fortreffeleg av salt og søtt.

Fordøying 1 av 5
Som me tidlegare har vore inne på har nokon av billegprodukta hatt ein lei tendens til å påverka fordøyinga negativt. Med eit moderat inntak av sjokoladeputer er derimot det ikkje noko problem med dette produktet.

Tilråding: Her er det pengar å spara i høve til Smash, sjølv om prisen ikkje er heilt der me forventar når det står First Price på pakken. Når det er sagt er produktet lett å forveksla med dyrare variantar, noko som for mange vil vera eit pluss. Som ein ekte og uttala sparar kan derimot nettopp det vera eit minus, i og med at det går utover spararen sitt omdøme.

3 kommentarer:

 1. Kommenterer egentlig aldri på blogger, men føler det her er en blogg verdig å kommentere! For du skal virkelig ha skryt for å både samle sammen alle de beste tilbudene, sette de opp mot tidligere tilbud og samtidig komme med diverse tester og tips! Hyll, hyll - Du har hjulpet meg å spart, og jeg håper du fortsetter med bloggingen.

  SvarSlett
 2. Kjapt tips...
  For de av oss som handler 'litt mer' av hermetikk, suppeposer osv. som kan lagres over lengre tid, så selger EuroPris nå et sett med 4 stablbare plastkurver for omtrent 250Kr. Disse har åpning foran slik at man kan legge inn og ta ut varer selv når de er stablet, og det går selvsagt å kjøpe flere og stable høyere. Til sammenligning, så har Bunnpris brukt å selge lignende kurver for 79Kr/stk. (Har et 'tårn' med 6 slike)

  SvarSlett
 3. Jeg synes du begynner å bli ukritisk hvis 15,95 kr for 100g kvalifiserer som billigprodukt. Noe ekstra betaler man selvsagt for kvalitet, men generelt bør godteri koste under 10 kr for 100g. Dette er lett å få til om man ikke bor for langt unna Sverige, men i Norge har det begynt å bli et stykke mellom slike tilbud etter at ICA Maxi la inn årene.

  SvarSlett