måndag 10. september 2012

Vekas tilbod

av KR

* Joker
Ein større tikronarsmarknad denne veka, med mellom anna Findus kystens fiskegrateng 450g til 10 kr, som gjev deg middag til to for 6 kr inkl poteter. Andre varer til 10 kr er Farris 1,5l, diverse frosne grønsaker, kjekspakkar, Tine kremost og Denja-salatar.

* Spar
2l Sørlandsis til 19,90 er billeg nok for Sparbloggen. Forutan om dette er det mykje lureri hjå Spar denne veka, som td svinefilet til 149 kr kg og bayonneskinke til 99 kr kg.

* Mega
Dyr sjømat er ein Mega-spesial, og me styrar unna denne veka.

* Ica
Kvart 5. brød er gratis, men kva hjelp det når dei kostar 30 kr stk? Bak heller med Sparebloggen til ein liten brøkdel av prisen! Det er fårikålsesong og hovudkål til 1 kr stk takkar me særs gjerne ja til, men når kjøtet går til 59,90 kr kg vert det ikkje fårikål denne veka heller.

* Bunnpris
Sokalla priskrakk på gryterettar frå Toro, og med dette er mange av Toro-rettane tilbake på det låge 20-talet. Obs: Må berre brukast som basis, spe det godt ut med vatn, pasta/ris, andre grønsaker, mv.

* Rimi
Svinekjøtdeig 400g 19,90 er tåleleg bra, elles er det tynt i hyllene.

* Obs
For ei avveksling i fredagstacoen prøv lammekjøtdeig 400g 24,90, lat oss kalle det "shawarma på norsk". Apropos; 4 grandisar til 100 kr er kanskje billeg i høve til veiledande pris, men det fins billegare måtar å ete papp på.

Konklusjon: Vekas beste tilbod finn på du Joker, og er Findus-grateng til 10 kr.

6 kommentarer:

 1. Det er ikke ofte jeg opplever at sparebloggen overser tilbud. Mend et har de denne gang.
  På Kiwi i vestfold får du denne uken fårikålkjøtt av lam fra Gilde til 29,90 og fra sau til 27,90- Det er riktignok fryst, men prisen er bra- Så nå sparebloggen kom deg på Kiwi så får du får i kål denne uka. Og ikke glem kål for ei krone på ICA
  Vennlig hislen
  Gisle

  SvarSlett
 2. Mye av det billige fårikålkjøttet er bortkasta peng. Veldig mye bein i forhold til kjøtt.
  (Dette kan selvsagt være et hederlig unntak.)
  Eg har helt slutta å kjøpe 'fårikålkjøtt' og venter heller til det dukker opp salta fårekjøtt til en fornuftig pris i frysedisken.
  (Hater fårikål, forresten. Og det meste anna med kokt kål. Eg bruker fårekjøtt som tilbehør til potetball)

  Også mulig at dette er et lokalt tilbud?

  SvarSlett
 3. Et MÅ BRUKE tilbud:
  Var innom mitt lokale Coop Prix, og fant at de har medlemstilbud på diverse i kjøledisken.
  1Kg Kjøttpølser uten skinn, 800gram Osteschitzel, 1.2Kg fiskekaker.

  Ei pakke osteschitzel inneholder 8 schitzler, og selv om man er 'grådig' og spiser to sammen med ris eller potet så skal det godt gjøres å komme over 10Kr/måltid.
  Fiskekaker liker eg å dele i to tynnere flak, steke og legge på brødskiva. Smører gjerne litt sennep på brødskiva først, også. Snabla godt mellommål/varmlunsj/lat middag...

  SvarSlett
 4. av KR

  Takk for tilbakemeldingar.

  Når det gjeld fårikålkjøtet er det truleg FirstPrice sitt som ligg på 27,90 pr kg. Dette har eg med lite hell testa før, og som A Lion seier inneheld det særs mykje bein og er i tillegg slintrete. Faktisk klaga eg eingong på dette kjøtet og fekk gåvekort på 400 kr frå Unil som står bak FirstPrice-merket. Ikkje så gale at det ikkje er godt for noko! Lammekjøtet til 29,90 skal sjekkast ut, så takk for tipset Gisle.

  Middagar for under 10 kr pr hovud er alltid kjekt å lese om, A Lion. Mitt inntrykk er at dette opplever me oftare og oftare, trass i forbrukarar flest sin aukande klagesong over dyre matvareprisar. Kva er dykkar inntrykk?

  SvarSlett
 5. For min del er årsaken til at eg finner flere slike middager at eg har bedre prisbevissthet(mye takket være denne bloggen... )

  Årsaken til at folk klager på matprisene er at de vil ha både i pose og sekk.
  (De vil både ha billig og raskt tilberedd mat.)
  Når man ikkje forstår at hermetiske erter er dyrere enn tørkede erter, eller at frysetørret ertesuppe er dyrere enn samme vekt tørkede erter, ja da blir det syting.
  Det er ikkje uvanlig å se folk som står i kassakøen og syter om at alt er så dyrt samtidig som de har all verdens ferdigvarer og luksus i handlevogna.
  Hvor mange kan forresten å koke ertesuppe selv?

  Det er helt greit at ferdigmat koster mer. Produsentene skal jo tross alt lønne arbeiderne sine, og noen ganger så...
  Kommer man hjem etter en veldig lang dag på kontoret, man er trøtt og lei og vil helst bare gå og legge seg, så kan en Toro Thailandsk Kylling som man atombomber på 4 minutter være greit nok.

  Mulig sparetips:
  Når man koker potetball koker man gjerne alt i ei gryte(ball, poteter, gulerøtter, kjøtt, pølser, kansje tilogmed kålrabi)...
  Høres ikkje det ut som begynnelsen på ei god suppe?

  Bonus sparetips:
  De fleste av oss som har oppvaskmaskin kjører denne selv om den ikkje er full...
  Vanligvis er det fordi man er tom for tallerkener eller en type bestikk.
  For barnefamilier kan det ofte føre til at maskina går hver dag... Regn 1.50/oppvask* x 365 = 547.50Kr/år
  Tenk, om man f.eks spiser suppe en gang imellom eller kjøper inn litt mer bestikk?
  Om det fører til at man bare må vaske opp annenhver dag istedet?
  (Du sparer så mye at det faktisk lønner seg å kjøpe inn flere tallerkener... )
  Evt. at man går fra annenhver dag til hver tredje dag?

  * forutsetter rimeligste oppvaskmiddel i maskina + ei flaske glansemiddel. Alt i ett typene er dyrere i bruk. Strøm er også medregnet.
  (Har ikkje regna på levetiden på oppvaskmaskina)

  SvarSlett
 6. av KR

  Tiltredast!

  Når du fyrst nemner det; raspeballar er faktisk noko av det billegaste ein kan ta til seg, føresett at ein ikkje et seg fullstendig på sofaen resten av kvelden (slik eg ofte plar gjera med ball). Sjølv om ein måtte jukse litt, og lage ball med dette raspeballmjølet (1 kg mjøl til vel 30 kr), er dette særs billege og gode middagar. Det minnar meg på at eg burde eta ball oftare.

  Sjølv køyrer eg oppvaskemaskina ein gong i veka, ein sjeldan gong kvar 1,5 veke. Det botnar i mykje bestikk og fat i hyller og skap, og ein tendens til gjenbruk av enkelte kjøreld. Alt treng ikkje gå rett i vaskemaskina sjølv om det har vore i bruk. Tilsvarande vaskar eg berre klede ein gong i veka, men då må eg diverre late det gå i to omgongar avhengig av fargar og temperatur. Noko anna vil vera å spare seg til fant.

  SvarSlett