fredag 14. desember 2012

Sauseskulen - Brun saus

av SR

Sauseskulen går vidare, og denne gongen er det ein ny klassikar som står for tur, nemleg brun saus.

Som med den brune sausen startar òg denne med å smelta 2-3 ss smør, tilsett så 2-3 ss kveitemjøl, og lat det stå å surre i nokon minutt med hissig omrøring. Viss du er skikkeleg i slaget kan mjølet ristast litt i ei tørr panne før det tilsetjast smøret.

Når mjøljamninga er ferdig surra, heller du i ein halv liter vatn, samt ein kjøtbuljong. Smak så til med pepar ol. Skal sausen nyttast til julemat kan buljongen med fordel erstattast med ribbefeitt eller liknande.

No sit du med ein beige saus. Er du veldig fin på det kan du kosta på sausen ein sprut med sukkerkulør (eller Negro som det gjekk under i gamledagar, så blir den mørkebrun og fin.

Sausen er no fiks ferdig, og nesten gratis. Om du hiver i litt lauk kan du forfina han endå litt meir og kalla den for lauksaus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar