torsdag 14. januar 2010

Spareunderhaldning på tv

av SR

Kringkastarane har dei seinare åra teke sparing meir og meir på alvor. Ikkje berre kuttar dei stillingar i stor stil, òg programma blir meir og meir relevante for oss. Me har tidlegare vore inne på Luksusfellen på TV3 som byr på alletidars fryd, altså skadefryd. Ikkje noko er som å sjå på dei taparane som ikkje er ein av oss.

Vidare har den elles så kostelege (på fleire måtar) Eyvind Hellstrøm òg gitt oss spararar eit andlete utad. Med sitt program Hellstrøm rydder opp, og dette på TV3, har han kutta ølprisane på Café Rampa, han har teke tak i dårlege og dyre innkjøpsavtalar, og ikkje minst har han vist at det går an å laga mat billig og likevel få det fancy!

NRK har no òg prøvd seg på sparetrenden. Rett nok er det berre éi episode, som i tillegg ikkje ein gong er sjølvprodusert, men det er ein god start. I dokumentaren er tv-teamet på jakt etter den mest gniene briten. Eg blei sjølv gjort merksam på dokumentaren av ein av våre lesarar, men hadde ikkje ein tv i nærleiken. Gleda var difor stor når eg fann ut at den er komen på nett-tv. http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/587236 Her er det mykje bra tips, berre ein ser vekk ifrå den truleg sløsete programleiaren som tydelegvis aldri har handla med lommeboka.

Slike program er nyttige, og måtte det vera meir der det kjem frå!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar