torsdag 17. februar 2011

Mal for klagebrev

av SR

Me har tidlegare lagt ut i det vide og det breie om våre klagebrev på varer, og kor innbringande dette er. Sjølv sit eg med planar om eitt nytt eit i skrivande stund.

Ein av våre lesarar har lete seg inspirera av dette, men etterlyste ein mal for korleis ein slik mail skal skrivast.

1) Innleiinga bør innehalda kva produkt det er snakk om (gjerne med produksjonsnummer), kvar du kjøpte det og når du kjøpte det. Dette er med på å gje det heile ein viss profesjonalitet.

2) Gå så vidare med korleis du oppdaga feilen. Her er det lov å smøra litt tjukt på, gjerne med at du hadde gleda deg lenge til å nyta dette produktet, og at nedturen difor var stor når feilen blei oppdaga. Typisk vil dette vera at du har hatt med deg ein sjokolade på ein lang fjelltur, og når du endeleg var framme, trøytt og slite, synte det seg at den var heilt utan smak.

3) Legg til at du håpar denne informasjonen (produktnummer ol.) kan vera med til å unngå at andre opplever tilsvarande.

4) Avslutt med ei hyggeleg frase, type "beste helsing". Her er det avgjerande at du legg ved adressa di i same slengen. For å verka truverdig, kan du få det til å verka som at det er slikt som alltid kjem med når du sender epost. På den måten verkar det ikkje som at du er ute etter noko.


Viss du verkeleg vil gjera inntrykk på den du klagar til kan du øva inn ei sirleg handskrift og senda det heile pr. post. Slikt set ekstra djupe spor, og er du heldig får du eit feitare gåvekort.

1 kommentar:

  1. Litt Off Topic...

    Fikk meg en gratis kopp i dag.
    Dekorert av en eller annen A Nøst...
    Koppen var 'premie' for å ha deltatt i Stikk Ut! trimkampanjen i regi av utenordvest.no
    (8 kommuner, 84 turer. Registrer 7 eller flere og du vinner en kopp.)
    Normalt er det et ekspedisjonsgebyr for å få koppen, men nå er eg så heldig at kommunen eg bor i setter litt mer pris på at de som bor her har god helse, så vi fikk det gratis.
    De serverte gratis kake og saft eller kaffe også. (Ja, det var ikkje bare mulig, men også helt greit å forsyne seg flere ganger)
    Så trenger du flere kopper?
    Jag på trimkomiteen/turistsjefen/en annen som står lagelig til for hugg i din kommune og få ham til å starte noe lignende der du bor.
    (Lignende finnes også i Bergensområdet og i Trøndelagsfylka)

    SvarSlett