torsdag 24. mai 2012

Utlandet neste

av SR


Sjølv om du kanskje ikkje vil bli minna på det, så nærmar det seg ubønnhørleg nytt semester, sjølv om vårsemesteret for mange framleis har ei stund att (humaniora og samfunnssynsarar kan sjå vekk frå det siste). Livet er hardt for den som er student i verdast rikaste land, så kvifor ikkje vera verdas rikaste student i eit anna land?

Finanskrisa har kome som ei velsigning på norske spararar i utlandet. Dette gjer at me vanskeleg kan sjå nokon aktverdig grunn til å berre nytta utlandet til ferie. Dei kriseråka landa er like billege året rundt, om ikkje billegare, då ein er utanfor turistsesong.

Sjølv set eg kursen mot det kriseråka Island til hausten. Valet sto mellom Island, Hellas og Portugal, men for å unngå å òg bokstavleg tala bli ein red neck, blei det Island. 

Rykta skal ha det til at ein i Slovakia kan bu på campus for 2.500 kr pr. semester. Kan ikkje klaga då, særleg ikkje når ein får kasta etter seg ERASMUS-stipend og anna over ein låg sko. Ikkje berre er det billeg å bu og leva. Kombiner det med ferieturen din, og du kan putta reisestipendet frå Lånekassa rett i lomma. Er du ekstra freidig melder du deg opp i eit fag på det lokale morsmålet, og du er sikra eit heftig stipend for å ta nokon timar med gratis språkundervisning.

Ting du skal sjå etter når du vel land for utveksling eller anna:
- Høg arbeidsløyse.
- Politisk uro og misnøye.
- Låg pensjonsalder.
- Statsleiarar som går på strømpelesten på internasjonale samlingar og stryrer klår Angela Merkell.
- Befolkning som håpar på at landet ikkje vinn mgp, for å unngå ytterlegare utgifter.

1 kommentar:

  1. For oss lønnsslavene som ikke har sommerferie enda, og heller ikke får påspandert reise til utlandet... så koser vi oss hjemme...

    Coop Prix selger brus(eget merke) til 4.90 +pant for 1.5L
    Fant også Coop X-tra pastasaus med basilikum, 690gram glass til 7.90 (REMAs billigste er rundt tiern for et 500grams glass med pastasaus)
    Om den blir 'for tam' bare klem oppi en båt eller to med hvitløk.

    SvarSlett