måndag 7. mai 2012

Vekas tilbod

av KR

* Joker
Som me nytt kunne lese av primstaven er sumaren i gong, og framleis er det berre daglegvarehandelen som feirar sumaren i april og mai - slik dei feirar jul i september. Fortvil likevel ikkje, for somme gode sommartilbod dukkar då opp. 2 liter Sørlandsis til 17,90 er hón ikkje feil. Me har tidlegare peikt på at kaffiprisane er stive her i landet, og no prøvar Ali seg med eit bra triks: 9,90 for ein pose kaffi gitt, synd den er 175g og ikkje standardiserte 250g! Likevel ikkje halvgalen pris, no når sjølv Cirkel har bevegd seg nærare 15 kr for 250g... Har du dårlege frukostvanar kan du gjera dei litt billegare denne veka, Go'morgon til 8,90 pr stk.

* Spar
40% rabatt på kjøtdeig frå Gilde 400g. Pris naturlegvis ikkje oppgitt, men det er garantert over 19,90 sjølv etter rabattering - så me tilrår ikkje hamstring. Ytrefilet av svin har no kome ned i pris, og 99 kr kg er bra - sjølv om me gjerne ser det 10% billegare.

* Rimi
3 for 2 er temaet denne veka, tre 1,5 l Coca cola for prisen av to, tre Farris og så vidare. Du forstår teikninga, men me trur Rimi flår oss her. Veil pris på 1,5 l Farris er vel 14,90, men observerast på tilbod til 7,90 nokre gongar i året. Det vert ikkje sprudlevatn på underteikna inntil dess.

* Obs
40% rabatt på all frukt denne veka, me minnar om den generelle Sparebloggregelen der alt under 10 kr pr kg er billeg nok. 2 x 300g chipsposar frå Kims til 30 kr er billeg, men langt i frå sunt! Veit du kor mange timar ein må jogge for å ta av berre ein av desse posane? 2,5 timar ved 2000 kcal pr 100g og 666 kcal forbrenning pr time, men det er no godt - så skal du fyrst gå på chipsen bør du sikre deg rømme attepå! I Sparebloggen reknar me berre på kaloriar for å få ytterlegare argument til kutt i forbruket, for kven gidd vel ikkje jogge 3 timar for litt chips og dip.

* Bunnpris
Reklamerar stadig for sine dagstilbod, 4 laksefiletar til 19 kr månadagar og 400g kjøtdeig til 19 kr fredagar er våre tilrådingar.

* Mega
40% rabatt på både kaffi og vaskemiddel denne veka, noko for ein kvar smak. Bananar til 9,90 pr kg er tilrådeleg. Elles reklamerast det med chips frå Maarud til 30% rabatt, men no gidd me ikkje meir jogging og styrar klar.

* Prix
Prix sin månadsdeal, der du får med ei vare på kjøpet, har preg av nasjonaldag. Kjøper du rådyr rømmegraut til 45 kr, får du med rådyrt spekekjøt til same prisen. Samla sett er det ikkje halvgale, men då tek me klårt omsyn til konge og fedreland. Og den institusjonen svir godt i lommaboka, herr og fru skattebetalar.

5 kommentarer:

  1. Apropos kaffe; Coop Ekstra (ihvertfall i Sarpsborg har hatt tilbud på 2 poser Coop Kaffe (250 gram) til kr 30,- i flere måneder nå... God kaffe er det dessuten ;-)

    SvarSlett
  2. Fikk kundeavisen til Rimi igår og der står det at de har 3for2 på over 300 varer i hele sommer.

    SvarSlett
  3. Regner med at ihvertfall noen har fått med seg at REMA selger elektriske sykler for rett under 6 store?

    Eg er selv i ferd med å bygge om min sykkel vha. et ombyggingskit, og kan fortelle at et kit koster fra 4900 og oppover, så prisen er absolutt akseptabel.(REMA sykkelen har motoren i forhjulet, noe som er vanlig i de fleste kits. Mitt kit for bakhjulsmontering koster 5500)
    Kan være et veldig greit alternativ til bilkjøring på kort/medium avstand.

    For sikkerhets skyld, her er en oppsummering av reglene for elektriske sykler:
    Maks 250W motor.
    Kun 'Pedal Assist'(bruker MÅ trø for at den elektriske motoren skal aktivere.)
    Motoren må kutte om farta overstiger 25Km/t.

    Om man har kraftigere motor, motoren kan gå uten tråkking eller motoren kan yte i over 25Km/t, så regnes sykkelen som et motorkjøretøy med alle de krav det medfører...

    Må nevne dette siden det finnes 500W sett på markedet her i landet. Totalt ulovlige å bruke, men helt lovlige å eie. Om man får Norsk motorsport Forbund til å definere en klasse for 'Elektrisk sykkel opp til 500W' får man kansje lov til å bruke dem på lukket bane...

    SvarSlett
  4. av KR

    Flotte innlegg, meddebattantar.

    Når det gjeld el-sykkel var dette eit ukjent fenomen for meg, men ein har då også eit anna fint budsjettriks i norsk trafikk - og det er mopedbilen. Her snakkar me eit lågavgiftsverkty, som òg kryp gratis gjennom det meste av bomstasjonar og trafikkale hindringar. Perfekt for småkøyring om du vil ha litt meir armslag enn du får på ein scootar. Det er mogleg du kan fylle inn om dette, A Lion, du som er bevandra med alternative framkostmiddel?

    SvarSlett
  5. Mopedbiler er enda mer utskjelt enn scooteren min i trafikken... Har du virkelig lyst til å utsette deg for det?
    De er dyrere enn vanlige mopeder, tyngre også...
    (De sliter virkelig i de bratteste bakkene.)

    Fordelen med en 'PEDELEC' type elektrisk sykkel er at du fortsatt har lov til å bruke alle gang og sykkelstier, fortau og andre veier der du kan bruke sykkel. Tar man utgangspunkt i at det koster omtrent 4Kr/Km å kjøre bil(statens satser for bilgodtgjørelse er 3.90/Km) så trenger du bare å sykle 1500Km(som du ellers ville ha kjørt med bil) med REMAsykkelen for å ha spart inn igjen kostnaden med den.

    SvarSlett