onsdag 29. august 2012

Ein sparar sin draum - ei økonomisk reiseskildring

av SR

Som tidlegare varsla har overteikna no teke turen til Island for å nyta godt av krisa sine etterdønningar. Allereie no merkar eg at det er bittert at særleg matvarer eignar seg dåleg til å ta med heim når den tid kjem. Ta til dømes Skyr som med brask og bram blei introdusert på den norske marknaden for nokre år sidan. Heime ligg ei lita boks på omlag 15 kr. Tilsvarande produkt (men med mange fleire smakar - ta til dømes banansplitt) får du her til omlag seks kr. Slår ein til med 15 kr (som altså er norsk pris) får du 500 gram. Ikkje feil med andre ord.

Elles har me i lengre tid slått alarm om at mjølkeprisane har hatt ein drastisk oppgang dei siste åra - ein oppgang som ikkje står i samsvar med produksjonskostnadane. Medan ein i fleire butikkar i Noreg må ut med nærare 15 kr for ein liter, kostar mjølka her 9 kr for 1,5 liter! Heller ikkje dette kan seiast å vera feil, særleg med tanke på at ein ved å lesa på kartongane får eit interessant innblikk i islandsk språk, då dei brukar dette som arena for å presentera nye islandske avløysarord!

Utover det kan eg med dette avliva myten om at det er dyrt å gå på bar i Reykjavik. Pils pluss den lokale akevitten Svartadaudi til ein femtilapp er ikkje noko å seia på. Vidare er det til helga fri bar for utvekslingsstudentar på ein av dei nye plassane i sentrum. IKKJE FEIL!

 

1 kommentar:

  1. Eg reknar med det er kumjølk du snakkar om - den einaste mjølka vi er tent med er morsmjølk, som pjokk sjølvsagt. Så kan både kua og lommeboka få fred etter det.

    SvarSlett