måndag 20. august 2012

Vekas tilbod

av KR

Sumarstilla avsluttast brått med Orkla sitt milliardkjøp av Rieber, og ei ytterlegare forverring av konkurransen i produsentleddet til norsk daglegvarebransje. Sparebloggen har tidlegare hevda at problemet ikkje er daglegvaremilliardærane, men produsentmonopolistane som Tine, Gilde, Prior og Orkla. Dette inntrykket er forsterka av dagens hendingar, så ta deg ein bolle matkjedeutvalsleiar Steensnæs! Her følgjer vekas tilbod:

* Joker
40% rabatt på pølsepålegg frå Prior, Gilde og Finsbraaten, og med det skulle dei nærme seg FirstPrice-nivået... 500g Dolmio-spaghettisaus er vekas tikroning, høveleg greitt om ein brukar det som basis over fleire middagar. Bananar selgast til 10 kr kg, me tilrår på generelt grunnlag frukt til denne prisen pr kg.

* Obs
40% rabatt på all frukt og bær denne veka. Forutan om dette er det langt mellom dei gode tilboda, og heller tettare mellom luretilbod som 1 kg kyllingfilet for 120 kr.

* Spar
Denne veka er klassikaren "kyllingsnacks" 2,2 kg for berre 10 - ti - kroner attende. Perfekt for supper og gryter med høns som tema. Om det er dyrt å leve i Noreg? Tullprat! Det er elles 10-kronarmarknad på Spar denne veka, alt i frå tacoprodukt til blodpølse 400g (for øvrig enno ein billeg middag).

* Prix
Det er heller sjeldan me let oss imponere av Prix sine månadstilbod "ta den og få den med på kjøpet", og det same gjer seg gjeldande denne månaden. Ein skal til dømes få ein pølsepakke med på kjøpet om ein kjøpar ein pose potetstappe til 29,90, eller ein 6-pk egg med på kjøpet om ein kjøper bacon til 250 kr kg. Det er lenge sidan "Prix gule priser" var "garantert billig, garantert billig".

* Mega
Nygrilla kylling (ca 1,2 kg) til 34,90 er "så där", sjølv om me føretrekk 29,90. Denne veka derimot er det kyllingsnacks frå Spar som tel. For den som treng noko feitt i lapskausen tilrår me røykt middagspølse til 29,90 for 900g.

* Rimi
Norvegia sin kvitost til 55 kr kg er rimeleg greitt for den som likar smaklaus ost, men me ser helst at ein bikkar under 50-lappen. Forutan om dette har Rimi diverse 3 og 2-tilbod, som ikkje når opp i høve til dei tilboda som normalt dukkar opp.

4 kommentarer:

 1. Var på Obs i dag, og måtte le av Gilde ovnsbakt leverpostei til 19.90. Med gul tilbudsplakat. Forrige uke solgte samme butikk akkurat samme vare for bare 10 kroner.

  Ellers hadde de brunost til 49,90 per kg. Det er vel en OK pris tror jeg? Og Aaviken dobbelt vaffeljern til 399. Bra vaffeljern for pengene.

  SvarSlett
 2. av KR

  Hehe, det er stadig fleire som melder seg inn i lureklubben. Ein kan ikkje stole på nokon der ute. Eg undrast at folk framleis let seg lure. Brunost til 49,90 pr kg er rimeleg bra!

  SvarSlett
 3. Liten korreks...
  400gramblodpølse er ikkje enbillig middag, det er TO!

  Akkurat nå har Bunnpris potter for 6.90/Kg, og råstekte potetskiver er sabla godt sammen med blodpølsa. (Tror ihvertfall det var Bunnpris. Kan være lokalt tilbud i M&R)
  Mulig eg lager meg ett par Kg potetball snart.

  Ellers har eg levd godt på stekt makrell(fiska fiska på Atlanterhavsveien) med rømme og salat attåt i forrige uke. (OK, en boks seterrømme koster 22Kr, mn den holder til mange middager. Salat entn dyrker man selv eller kjøper salathoder og skjærer opp. Ferdige blandinger er dyrt... )

  SvarSlett
 4. Arrgh!
  Må ordne meg en bedre PC snart. Tastaturet på denne er helt røtent. Får plukke opp en på kontoret neste uke...

  SvarSlett