torsdag 3. desember 2009

Pynt juletreet (og huset) til under 199!

av AH

Beklager om jeg mot formodning skulle støte noen, men det må innrømmes at innlegget er skrevet i harnisk. Jeg leste nemlig denne flotte artikkelen vedrørende plastjuletre (ikke at jeg ikke har det fra før, så klart har jeg det - men det skader aldri å nevne noe en gang for mye), men da lesestunden var over og det åndelige snacks skulle fordøyes ble jeg oppmerksom på en liten artigper som påstod at pynten ville komme på over 199,- [altså meir enn plastjuletreet, red anm]. Er du gal, mann??

Jeg vil her, både som streng korreks og vennligsinnet opplysning, gi følgende tips til hvordan pynte et tre (og resten av huset) til under 199 kroner:

* Glitter på treet er et must. De selger mer enn optikk hos Nille, og for en femtilapp kommer du langt.
* Kjøp en boks pepperkaker til 10 kroner og invitér familien på juleverksted. Billige pappark får du på Nille, Max50 eller Europris (ikke finn på å kjøpe hos bokhandelen). Saks har du fra før, og har du ikke papirlim så vit at flasken holder seg fint til neste jul også. Ha i tillegg First Price husholdningssaft og Coop-kaffe klar. Dette gir følgende fordeler:

- Ungene lager gratis julepynt (du slipper).
- Du får plusspoeng av kvinnene i familien for å være en samlende figur (kvinner laget som kjent ofte god mat og er rause med dem de liker).
- Du kan drikke kaffe, prate skit og vite at pengene dine jobber for deg (julepynt som lages).
- La barna lage noe du tar selv og senere gir bort som julegave, som et "minne". Kvinnene elsker det, mennene tør ikke si dem i mot og gaven kostet deg nesten niks.
- Har du i tillegg hyssing eller fiskesnøre på lager er veien til juletrepynt ganske kort.
- Som et tilleggstips: aluminiumsfolie eller gamle godtepapirer med folie inni kan man lage mye glans av. La barnas fantasi få løpe fritt!

* Hvis du har lyst til å bruke enda mer penger på stemning; kjøp telys! IKEA og Nille har rimelige varianter.
* Har du Spotify? Det har enhver moderne sparer! Tenn lysene (ikke for tidlig, stearin koster) og sett på litt gratis julemusikk fra nettet.
* Mor har sikkert noe gammel pynt fra oldemor eller lignende. Igjen, skaper god stemning og er gratis. Sett dem frem synlig; dette skaper større sjanse for at mor tilfeldigvis kom til å bake en kake fordi hun syntes det var så hyggelig å gi deg den.

Og nei, du trenger ikke lys på juletreet. Glitteret skaper masse fin refleksjon fra telys eller andre elektriske lamper i nærheten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar