torsdag 6. mai 2010

Ferietips del I - Charterferie

av SR

Sommaren nærmar seg, og sjølv om ein skal spara, betyr det som kjend ikkje at det skal gå ut over vanlege gjeremål, slik som ferie. Sparebloggen vil i den samanheng dei komande vekene ta for oss ulike tips til korleis ein kan avvikla ferie på ein økonomisk forsvarleg måte.


Denne veka: Charterferie


Er du ein av dei som kunne tenka deg å leva livet glade og bekymringslause dagar som denne sjarmerande karen?


www.youtube.com/watch?v=90T_z-ngVYI


...då gjeld det å ha is i magen!


Når eg var liten var det ikkje uvanleg å høyra snakk om bestilling av ferie før nyttår. Dette er kanskje løysinga for dei som er fanatisk oppteken av å koma seg til éin plass eller eit visst hotell. For oss andre, er det berre å ta det med ro.


Som kjend går det alltid eit tog, men det ikkje alle veit er at det òg alltid går eit charterfly med tomme sete. Det er alltid nokon plassar som ikkje blir selde, eller som kjem på marknaden att pga. sjukdom, skilsmisse og liknande. Det er slike plassar oss spararane reiser på. Ikkje sjeldan er det òg fine hotell som høyrer til, og det beste av alt er at det er til ein brøkdel av prisen, gjerne rundt 2000 kr for fly og hotell i to veker.


Slike restplassar dukkar opp kvar einaste dag gjennom heile sommaren, så det er berre å planleggja ferie som vanleg, og byrja å leita rundt om lag ei veke (helst endå mindre) før planlagd avreise.


Fine forum for å finna resteplassar finn du på:

www.FINN.no/Restplasser

www.restplass.no/

www.reisefeber.no/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar