måndag 31. mai 2010

Priskrig, i følge Aftenposten

av KR

Krigen er eit faktum, skriv Aftenposten. Den var diverre uunngåeleg, og no synast enkelte styrkar å angripe frå fleire frontar.

"I løpet av uken har både Kiwi, Rema 1000 og Coop satt ned prisen på Gildes grillpølser. Til vanlig koster en pakke med 600 gram Gilde grillpølser 35 og 45 kroner. Nå selger Kiwi og Rema pølsene til 18,90. Hos supermarkedskjeden Meny koster de 19,90."

Me er her vitne til eit oppsiktsvekkande bakhaldsangrep frå Kiwi, Rema og Meny, og kan ikkje anna enn å applaudere og håpe dei krigførande vert verande lenge i skyttargravene. Ja, lat oss få ei reprise av slaget ved Verdun overført til norsk daglegvarehandel! For blodet renn alt på slettene og "Tall fagbladet Dagligvarehandelen har fått tilgang til, viser at produktene selges med en negativ margin på mellom 40 og 70 prosent."

Dette er blodraudt, og me likar det me ser! Gilde senkar seg no nærast ned på FirstPrice-nivå (grillpølser 27 kr kg), og det er snart forsvarleg for einkvar sparar å kjøpe Gilde.

Og no over til noko heilt anna, dei ordinære tilboda:

* Joker
Kjøttdeig frå Gilde 400g til 24,90 er 'så där'. Dei som er tomme for farse bør kjøpe ein pk, men hamstre ikkje før 19,90! Elles kan me like 500g Denja potetsalat til 9,90, jf grillkrigen. Vekas tikroning på Joker er visst nok 2 pk med hjertesalat, det høyrast rimeleg ut for mine øyrer, men me minnar om at løvetannblad og skvalderkål er eit gratis alternativ frå hagen.

* Spar og EuroSpar
40% rabatt på kjøtpålegg og posteiar frå Gilde. Elles er det lite å springa til Spar for, og når dei sel 250g minigulrot til 14,90 vert det heile berre tragisk.

* Mega
Ingen oppsiktsvekkande gode tilbod denne veka. Skuffande frå Mega, men butikken tilhøyrer som kjend luksussegmentet av daglegvarehandelen.

* Prix
Inga kundeavis denne veka.

* Coop Marked
Bananar til 10,90 pr kg er tåleleg. Elles var det skuffande, og eit snev av lureri når dei tilbyr 350g kvitost til 33 kr stk. Som kjend handlar Sparebloggen berre ost til 50 kr kg eller lågare.

* Coop Obs!
Ei kundeavis som legg opp til lureri denne veka. Unormalt svakt frå Obs, som normalt har 1-2 gode tilbod i veka.

* Kiwi
Inga retteleg kundeavis denne veka, berre noko fjas om at dei har kutta momsen.

* Rimi
Frosne reker til 15,90 pr kg har etter kvart byrja å verte eit fast innslag på Rimi. Me set pris på tilbodet, ettersom alternativet er så mykje dyrare i høve til smaken.
10-pk med klassikarane Pin-up eller Lollipop til 16,70 kr er eit tilbod det smakar søtt av. 1,67 kr pr is er billeg nok til at ein kan vurdere å opne isbar i varmen.

Tilbodsveka ber noko av preg av siesta, sjølv om kalendaren berre syner 31. mai.

1 kommentar:

  1. denne bloggen er så bra og artig - to for ein, likar det!

    SvarSlett