fredag 23. juli 2010

Billeg rekelag

av SR

Media har den seinar tida både meldt om rekekrig og rekordhøge prisar på reker. Prisane går med andre ord både opp og ned. Alle butikkar har no frosne reker til omlag 15 kr/kg, noko som gjer at ein lett held seg innanfor den magiske 20 kr/person for middag, sjølv om reker av somme er sett på som eksklusiv mat.

Den ukritiske sløsar vil nok seia at både smak og storleik er betre for ferske reker. Sjølv har Sparebloggen den siste tida invitert og blitt invitert til fleire rekelag, og kan absolutt gå god for kvaliteten, og storleiken er heller ikkje noko å utsetja på!

Sjølv i tilfeller der du har kome opp i ein situasjon der du treng reker ASAP (ein særs sjeldan situasjon), er det heller noko som tilseier at du ikkje skal velja billege, frosne reker. Sparebloggen har motteke og prøvd ut eit husmortips som gjer frosne reker eteklare på kort tid. Du treng:

- Frosne reker
- Ein balje
- Varmt vatn
- Eit bord
- Aviser

Legg dei frosne rekene i baljen, og tøm varmt vatn over dei. La dei stå i fem-ti minutt, fyll gjerne på med varmt vatn viss det blir kaldt undervegs. Sil av vatnet, og legg aviser utover bordet. Tre sider i høgda er tilstrekkeleg. Sprei så rekene utover avisene, men unngå at dei ligg oppå kvarandre. Legg gjerne aviser oppå rekene igjen, så hindrar du floger ol. tilgong, samstundes som at rekene tørkar fortare. 20-30 minutt slik er tilstrekkeleg, og du har eteklare reker på 1-2-3 - og dei smakar som ferske!

1 kommentar:

  1. 15 kroner for en kilo frosne reker begynner å bli det vanlige ja. Overraskelsen var derfor stor da jeg kunne konstantere at Meny drev med regelrett svindel tidligere i sommer. 109 kr pr. kg skulle de ha! For frosne reker! Og i ferskvaredisken rett ved siden av lå det ferske reker til 99 kr.kiloen.... Hallo! Skjer da?

    SvarSlett