tysdag 20. juli 2010

Prispress på jordbær?

av KR

Ein ivrig lesar, og jordbæretar, har tipsa oss om at Grøntprodusentenes Samarbeidsråd no varslar prisauke på jordbær. Dei hevdar no at etterspørselen er større enn tilbodet, og at prisane berre kan gå ein veg. Dette marknadssynet underbyggjast òg av langtidsvarselet. Det same kan ein disponent hjå Coop bekrefte. Så klart vil etterspørselen auke når ei korg går til 10-15 kr stk, seier vår lesar, spørsmålet er kor vidt denne etterspørselen vil vedvare når prisane doblast eller tredoblast. Dette marknadsutspelet tek vår jordbæretar med stoisk ro, for han hamstra så seint som i dag tjue korger til 14,90 kr stk på Rema - og tilrår samtlege med stor frys å gjera det same før daglegvarehandelen får snudd seg rundt! Rundt om i distrikta er det, som i juni, framleis rå å få jordbær til 10 kr korga direkte frå bonden.

Dette var Sparebloggen sitt innlegg nr 100, me feirar med billege jordbær og gjer klare for 100 til!

4 kommentarer:

  1. Sats på selvplukk! Dette er et tilbud som finnes nesten overalt. Mens bonden er avgårde på heldagsjobben, kan du boltre deg i åker'n. Billig!

    SvarSlett
  2. Takket være den ivrige jordbærspiseren som kjøpte 20 kurver, så var det utsolgt for jordbær på rema 1000!! Jeg vil også ha jordbær!

    SvarSlett
  3. I morgon går turen til Rema 1000 for å sjekke ut det som er for godt til å vere sant.

    SvarSlett
  4. Her er det første til mølla, fana!

    SvarSlett