måndag 30. mai 2011

Vekas tilbod

av KR

* Joker
Kjøtdeig 400g 19,90 - ein sparebloggklassikar! Og dette kom på eit særs gunstig tidspunkt, då underteikna sitt farselager faktisk gjekk tomt på fredag. 40% på sjokolade frå Nidar kan romme godbitar. Elles er det mykje overprisa grillmat her som på diverse andre kolonialar for tida. Vekas tikroning er 2 posar potetmos (90g), kanskje ein rask middag - men dyrt når poteter går til 4 kr kg.

* Spar
40% på alt fersk pålegg frå monopolistane Gilde og Prior (kva seier du til den Steensnæs?!). Med dette når ein kanskje ned på FirstPrice-prisar. 200g sjokolade for 18,90, godt under veiledande men me har sett det billegare. Elles byr Spar på skinkesteik til 99 kr kg, regelrett skammeleg å kalle dette eit tilbod når desse skinkene jamnleg dukkar opp til 30-40 kr kg. Lite og ingenting å hente på Spar denne veka.

* Rimi
Held fram kotelettsalet til 27,90 pr kg, noko som gjev ein billeg middag. Kven seier det er dyrt å leve i Noreg til slike prisar? Skinkesteika går til 59,90, framleis dobbel pris av det me er vande med. Lite å hente hjå Rimi denne veka, sett bort i frå det etterkvart så vande tilbodet på kotelettar.

* Kiwi
Grillpølser 27,72 kr kg frå pk á 3x600g. Vekas Go'helg-tilbod er filet av svin til 70 kr kg, som selgast frå pk á 2 filetar til 16,90. Middag for to til 20 kr med poteter og steikesky attåt. Kven seier det er dyrt å leve i Noreg?

* Coop Obs!
Også her finn me det vitgjetne kotelettilbodet 27,90 pr kg. Elles er det mykje dyrt og marinert kjøt å finne i disken til Obs. Bananar til 9,90 kr kg er bra, og Farris Bris 6,90 + pant til medeigarar av Coop-imperiet.

* Coop Mega
Pushar denne veka ytrefilet av svin til 119 kr kg. Minst 40 kr for dyrt pr kg, sjå heller Kiwi sitt tilbod om du er lysten på svinefilet. Sjokoladeplater á 200g til 19,90, ikkje billegast denne veka.

* Ica
Maxi har denne veka 40% på alt frå Findus, og med det når me nesten FirstPrice-prisar også her. Elles er det heilt utruleg kva Ica får seg til å servere som tilbod denne veka, ta til dømes hamburgarar til 100 kr kg.

* Bunnpris
Grillpølser 26,50 kr kg er uvanleg billeg til Bunnpris å vera. Elles lite å hente også her, og særleg gjeld det i den overprisa grilldisken.

Konklusjon: Joker frå premie for sitt tilbod på kjøtdeig 400g til 19,90. Elles er det eindel billeg kotelettar og grillpølser kringom i landet. Sparebloggen bevisar nok ein gong at det ikkje er dyrt å leve i Noreg!

3 kommentarer:

  1. Ganske sikker på at REMA 1000 har grillpølser til under 20Kr/Kg, fastpris.

    Grillmat = Overprisa dill drukna i marinade...
    Marinade fikser man kjapt selv av oliven eller Soya-olje, litt vineddik, krydder...
    Og hvem av oss har vel ikkje rimelig kjøtt liggende i frysern allerede? ;-)
    Har man litt bacon i skiver(eller skjærer opp selv) og noen grønnsaker... Så begynner det vel å regne...

    Anthony_Lion

    SvarSlett
  2. Ganske sikker på at Rema 1000 ikke har grillpølser til 20kr/kg. Men jeg tipper de ligger på ca 18-19 kr pr 600gr. pakke

    SvarSlett
  3. Seriøst, nå må alle slutte å tro at dagligvarebutikkene tjener så mye penger. Se på marginene i verdikjeden! Butikkene har marginal fortjeneste på 1-2 %! Det er mindre avkastning enn det du og jeg får på sparepengene våre i banken! Derimot kunne det vært ok å få innsyn i transport / grosistleddet sine kalkyler. Det problematiske er jo nettopp at dagligvarekjedene er grosistorganisasjoner, mens butikkleddet i stor grad eies av kjøpmenn, s-lag og franchisetakere. Risiko deles og spres der margin er lav, og beholdes og eies der risiko er marginal. I tillegg sitter jo leverandørsiden på greie marginer. På tide å slutte å straffe sisteleddet, butikkene for utsalgsprisene!

    SvarSlett