onsdag 28. november 2012

Lever sunt på sparebluss

av KR

Stadig fleire oppdagar at myta om den dyre, norske daglegvarehandelen er reinspikka tøv. Det er BT som formidlar gladsaka om bergensarar på sparebluss.

Me tillét oss å vidareformidle oppskrift på chili con carne ala Nyberg:

200 g kjøttdeig: 13,54 kr
1 boks hakkede tomater: 5,3 kr
2 små gul løker: 1,3 kr
1 boks hvitebønner i tomatsaus: 6,90 kr
1 boks kidneybønner: 6,4 kr
300 g (ca. 2 stk.) paprika: 7,26 kr
½ boks tomatpuré: 2,1 kr
Ris 8 porsjoner: 7,2 kr
Krydder (kjøttbuljong+salt+pepper+spisskummen+paprikakrydder+2 hvitløksfedd+chilipulver): 3 kr

Totalsum 8 porsjoner chili con carne: 53 kr ... 6,63 kr pr. porsjon
Som den røynde sparar kan sjå, er det meir å knappe inn her om ein handlar på tilbod. Til dømes er kjøtdeiga i oppskrifta kjøpt inn godt over tilrådd sparebloggpris 19,90.

Matkjedeutvalget v/ Einar Steensnæs kan nok ein gong ta seg ein bolle!

1 kommentar:

  1. Dyre bønner i den oppskrifta...
    (Tørkede bønner er billigere, men krevr litt mer arbeid)

    Hwor mye er '1 porsjon' med ris?
    (Og kva kosta risen?)
    Ifølge mine innkjøpsvaner blir det omtent 750gram ris i den oppskrifta. Stemmer det?

    Beste måltid er et gratis måltid, ikkje sant?
    Ser at den lokale Prixen annonserer med gratis lunsjservering på lørdag...

    SvarSlett