onsdag 21. november 2012

Sauseskulen: Kvit saus

av SR

Som lova lanserar me denne veka vår sauseskule. Kva passar vel då betre enn å starta med rolls roysen av sausane - den kvite sausen?

Kvit saus er i bunn og grunn ein base som med få grep kan tilpassast det ein skal ha den til. Eg tek difor fyrst til med basen. Då vanlege suppeposar ofte svarar til 5 dl saus, tek eg denne menga som utgangspunkt.


  • Smelt 3 ss first price margarin i gryta.
  • Tilsett 2 supertoppa ss kveitemjøl, og rør det saman.
  • Hell deretter i 5 dl mjølk.
  • Smak til med salt og peppar.

Tilsett så det som passar til retten du skal laga. Her er nokon døme:
  • Kvit lasagnasaus: tilsett 2-3 fedd kvitlauk og den ostemaolen som du ikkje klarar å høvla meir av.
  • Til fisk: tilsett 1 fiskebuljong (eventuelt kraft om du har det) og litt muskat.
Med denne framgangsmåten får du saus til omlag prisen av tilsvarande mengde mjølk. Smaken er vidare upåklageleg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar