torsdag 6. januar 2011

Gratis internett

av SR

Det er mykje god sparing i god snylting, seier eit gamalt kinesisk ordtak. Òg sanneleg kunne me ikkje sagt det betre sjølve. Her kjem difor triksa for å sleppa å betala for internett.

Det klassiske trikset er sjølvsagt å surfa på naboen sitt opne nettverk. Det har diverre blitt færre og færre naboar som ikkje veit det går an å setja passord på internetten, noko som har vanskeleggjort dette. Men fortvil ikkje, det er framleis nokre nyttige idiotar der ute, og på marknaden er det å få kjøpt eksterne antenner til pcen. Desse er mykje sterkare enn det som er innebygd i vanlege datamaskiner, og gjer slik at du får inn eit større område. Større moglegheit for å komma over eit ope nettverk.


Skulle dette syna seg å ikkje fungera, er det framleis håp. For sjølv om naboen kanskje har fått augene på gløtt for datatryggleik, er han framleis rimeleg blåaugd. Ring difor på hjå han/ho, og forklar at det er noko feil med internetten din, men at det blir fiksa innan ei veke. Spør deretter fint om ikkje du kan få passordet (det heiter å "låna internetten") den lille stunda. Dette er det sjølvsagt berre sosialt tilbakeståande som seier nei til. Når det har gått ei veke kjem du på døra att med ei flaske vin som takk for "lånet". Naboen blir då i ekstase, og inviterar deg truleg på besøk seinare, noko som betalar inn flaska fort. Sjølv har du framleis passordet, og surfar gratis. Når du er på eitt av dine middagsbesøk hjå naboen kan du gjerne klaga over at internetten din har gått sakte den siste tida. Sei gjerne noko om at sidene blir tyngre og tyngre å lasta etter kvart som teknologien spring framover, og at du har landa på gå opp ei eller to hastigheiter. Truleg vil naboen kjenna seg att, og gjera det same. Og vips, rask gratis internett!

4 kommentarer:

  1. Eg later som om dette bare er en fleip...

    Hilsen IT-konsulent med bl.annet datasikkerhet som arbeidsfelt.

    SvarSlett
  2. Det er jo det det er ! Sparebloggen har mye humor, slik jeg leser den

    SvarSlett
  3. Har en bekjent som holder på sånn...
    Gjerne det er deg?
    ;)

    SvarSlett