torsdag 25. november 2010

Test: FirstPrice appelsinjus

av SR

Dette produktet fekk så mykje tyn i dinside.no sitt panel av subsidierte studiner at me fann ut at dette må prøvast. Samstundes er haust og vinter høgtid for C-vitamindrykk, noko som trigga oss ekstra. Fire liter jus er snart fortært, og det er på tide å gjera opp status.

Faktaboks
Produkt: FirstPrice appelsinjus.
Pris: 12,90 kr/to liter (70% billegare enn fersk frå Tine!)

Funksjonalitet 2 av 5
Kartongen er nok like lite sexy som resten av FirstPrice sine produkt. Elles er det nok ein grunn til at dei fleste andre har gått vekk frå to-literskartongar. Det er vanskeleg å hella den fyrste skvetten utan å søla, sjølv med riktig teknikk (sjå under!). Trekk for stygg orddelingsfeil.

Appetitt 4 av 5
Som all annan jus er det òg slik med denne at uansett kor mykje du ristar den på førehand, så er det framleis slik at dei fyrste glasa med jus er tynnare enn dei siste. Det er vidare eit snev av fruktkjøt og ein god appelsinsmak.

Fordøying 5 av 5
Glir lett ned, og lett ut. Noko anna ville vore overraskande med ein drikk

Tilråding: Kan absolutt gå god for dette produktet. Rett nok kjenner me ikkje så godt til korleis dei dyraste merka smakar, men i og med dei er over dobbelt så dyre, har me vanskeleg for å sjå at det kan svara seg etter kostnad-smak-prinsippet.


TIPS! For å unngå søl med store kartongar, følg denne rettleiinga:
1) Riv vekk forseiglinga som vanleg
2) Set venstrehanda øverst oppe på den sida tuten er. Peikefingeren på det eine hjørnet, og tommelen på det andre hjørnet.
3) Hald høgrehanda under kartongen.
4) Løft kartongen varsamt bort til glaset du allereie har sett på kanten av bordet.
5) Tøm jus i glaset.

1 kommentar:

  1. Prøv å la en åpnet/halvfull kartong stå i kjøleskapet til neste dag...

    PS: Om du skal brukehele kartongen, bruk ei syl til å lage et hull i toppen så langt som mulig vekk fra helletuten. Luft vil slippe inn det nye hullet, og du kan tømme juice uten 'gulping'.

    SvarSlett