måndag 29. november 2010

Vekas tilbod

av KR

* Joker
Nakkekotelettar til 29,90 kr/kg er billeg, og kan tilrådast om du ikkje alt har frysaren full av billegare svinekjøt (jf siste vekene sine svingode tilbod, pun intended). Colgate er vekas tikroning, me frårår og tilrår FirstPrice sin tannkrem til under halve prisen.

* Rimi
Frosen lutefisk 13,90 pr/kg er ein pris me likar betre enn sjølve produktet. Det artige med lutefisk er at fisken stupar 80% i pris straks den har gått gjennom eit nytt produksjonsledd. Elles pregast Rimi av varer med juleetikett, og der tilhøyrande pris (2-3x veil med heilårsetikett).

* Kiwi
Kalkun til 24,90 kr/kg let seg høyre. Denne kan steikast opp, parterast og porsjonerast til kvardagsmåltid, og vil gje eit herremåltid til omlag 10 kr pr person inkl ris og saus.

* Mega
40% rabatt på diverse ferdigrettar, me fryktar likevel stive prisar! Ingen særskilt gode tilbod denne veka.

* Spar/Eurospar
Førar òg kalkun, men 5 kr dyrare pr kg enn Kiwi. Elles har svineribba dobla seg i pris hjå Spar-kjeda. Generelt dårleg tilbodsveke også her.

* Ica Maxi
Surra svinesteik til 29,90 kr/kg er rekordbilleg, og tilrådast om du ikkje alt har frysaren full (det skal etast òg!). Elles held Ica Maxi 20-, 30- og 40-kronarsmarknad, men når ei skinkeboks (325g) går for 30 kroner skjønar me teikninga...

* Bunnpris
Lutefisken går til 19,90, 6 kr dyrare pr kg enn Rimi. Elles lanserar Bunnpris 900g risengrynsgraut frå FirstPrice (900g) til 19,90. Omlag dobbelt så dyrt som å koke risen sjølv, men me avviser ikkje å teste produktet om prisen kjem ned. Rapport kjem i tilfelle her på bloggen.

* Obs!
Vekas kalkun kostar 49,90 kr/kg, det doble av Kiwi! Kokt "juleskinke" kostar 109 kr/kg, meir enn det tredoble enn skinka frå Ica Maxi! Me kan med vissheit slå fast at julerusen har innteke Obs, og me styrar klar.

Konklusjon: Ei variabel tilbodsveke, med enkelte høgdepunkt så fremt frysaren er ledig for meir svinekjøt og kalkunkjøt.

5 kommentarer:

  1. Fant Vedbriketter(12stk i en 10Kg sekk) for 24.90 på Coop Extra Bygg. Halve prisen av de tåpelige 40liters vedsekkene og varer lengre også.
    De som ikkje benytta sjansen til å hamstre i høst når de solgte dem for 19.90 bør kjappe seg nå...

    SvarSlett
  2. av KR

    Kor mange kwh trur du ein får ut av 10 kg vedbrikettar? Det ville vore interessant å stilt det opp i mot dagens straumprisar.

    God kveld.

    SvarSlett
  3. Vel...

    På pakkene står det4.7KWh / Kg, så i teorien skal det være 47KWh i ei pakke.

    SvarSlett
  4. av KR

    I teorien 53 øre per kwh ut i få nemnde tilbod, men med ein effektiv omn og rasjonell fyring vil eg tru ein kan presse det godt under 50 øre per kwh. Enno betre er å kjøpe desse brikettane til 42 øre per kwh midtsumars.

    Dette syner likevel at vedfyring ikkje er gratis, slik somme latar å tru, og at vedfyring sjølv med billegaste brikettane fordrar ein straumpris godt over 50 øre per kwh. Inkl nettleiga er det få problem å koma over ein slik pris, særleg i dag, men her må ein òg rekne på kostnadar knytt til innkjøp, alternativ avkastning og avskriving av omnen. Likevel synast vedbrikettar til 19,90 eller 24,90 per 10 kg eit rimeleg fyringsalternativ i dei periodene vassmagasina er tørre.

    SvarSlett
  5. Man kan få det billigere...
    (Eg fyrer bare når det er -5 eller kaldere og eg har mulighet til å passe ovnen. Har jo varmepumpe... Kjøpt for 5000 på Jula... )

    Har man tilgang til engangspaller, f.eks så er klossene i hjørna temmelig gode også, og resten brenner jo det også.
    De som har tilgang til skog slipper jo billig unna.

    Et annet 'gratis' alternativ er å lage 'vedbriketter' av avispapir.
    Fikk tak i ei presse for dette på nyttig.no for ett ar år siden. (Har drevet og eksperimentert nå og da, og har nå en brukbar oppskrift)
    Først deler eg opp avisene ogg fjerner stifter.
    Så kjører eg arka igjennom en makulator og leggerstrimlene i bløt.
    Når de har ligget ett par timer brukeregen batteridrill med en egenkomponert mikser på til å røre og rive opp strimlene.
    (Mikseren er en 'betongrører' hvor eg har fjerna metallringen nederst, bretta ut de to skråbanda, og kvessa kantene. En av endene har blitt benda opp og den andre ned. Akselen hareg korta ned til rett under bladene. )
    Lar massen godgjøre seg litt til...
    Så er det bare å stikke nevene nedi bøtta og dumpe massen ned i pressa og klemme til.
    en 20liters bøtte holder til 5 - 7 'briketter'
    Disse legger man utover i solskinnet, f.eks på en veranda eller anna sted de kan ligge beskyttet.

    Bruksanvisninga som fulgtemed pressa foreslo å rive arka fra hverandre og bløtegge, og så klemme dem sammen i pressa, men de kubbene ble alt for dårlige. De hadde bl.annet en fæl tendens til å splitte opp, noe som gjorde at de brant veldig ujevnt.

    Gode briketter brenner i 10 - 15 minutter i en varm ovn, kansje noe lengre om man har justert ned spjeldet en del.

    Ett tips om strøm...
    Om man fyrer med ved/parafin/olje/kva som helst, og ikkje har en av de ultramoderne målerne somhele tiden prater med kraftselskapet så skader det ikkje å registrere inn flere målinger da strømforbruket 'estimeres' over dagene imellom, og er det ekstra kalde dager(med dyrere strøm) antas det at man bruker mer strøm på de dagene, slik som alle de andre abonentene.
    (Men ikkje bli fristet til å underrapportere forbruk forså å justere opp til våren. Det er dokumentfalsk, svindel, og rett og slett tåpelig. Spesiellt siden kraftselskapet kan sende ut kontrollører... )

    SvarSlett