måndag 1. august 2011

Vekas tilbod

av KR

Framleis sumarstille på Sparebloggen, men her kjem vekas tilbod!

* Joker
400g karbonadedeig til 34,90 er kanskje under veiledande pris, men ein horribel pris samanlikna med 400g kjøtdeig og sparebloggprisen 19,90. Eit anna luretilbod frå Joker denne veka er 250g Ali kaffi til 19,90. Styr unna!

* Spar/EuroSpar
Sumarklassikaren bokskinke 325g går til akseptable 14,90. Spar legg på 100 kr på ytrefilet av svin, som selgast til stive 189 pr kg. Ikkje godt nok!

* Coop Obs
Framleis usunne tilbod der Grandiosa selgast med 40%, samt 10 flasker 1,5-liter Pepsi til 100 kr. Kyllingfilet derimot selgast inn som tilbod til 122 kr kg, me som kjenner frysedisken og FirstPrice-kyllingfileten veit me får 2 kg til den prisen. Elles nemner me at Obs denne veka sel Phillips hårklyppar til 199 kr, tilrådast!

* Rimi
Ei kundeavis nærast utan oppgidde prisar er kanskje lurt dersom du trur kundane dine er sumarsløve. Sparebloggen handlar i mindre og mindre grad på Rimi.

* Ica
Ica Maxi selger flintsteik til 29,90 pr kg, ein pris som kan tilrådast. Bogskinka derimot selger Ica Nær til doble prisen av kva den kostar på Spar denne veka, så pass på!

* Kiwi
Etterkvart ein klassikar i daglegvarebransjen, 3 x 600g grillpølser frå Gilde til 49,90 (27,72 kr kg). Elles nemner me Go'helg-tilbodet frå Kiwi, som denne veka er grillmarinert svinefilet 240g til 16,90 (70 kr kg). Det er to filetar i pakken, og med poteter attåt har du rask middag til under tikroningen.

6 kommentarer:

  1. Vet du hvor de selger billigst 2 kg frossen First Price-kyllingfilet som du nevnte, og hva som er "vanlig" pris? Har Safari, Kiwi og Meny i nærheten.

    SvarSlett
  2. av KR

    Pakken på 2 kg selgast mellom anna på Kiwi.

    SvarSlett
  3. ICA Maxi har også Møllerens 'matpakkebrød' til 12.xx for de av oss som liker å bake selv.

    Tror man fortsatt kan få grillpølser til rundt 20Kr/Kg hos REMA(fast lavpris hos dem)

    Ellers så har Bunnpris i 'Øvre vei' ut av Molde nypotet til 9.90/Kg. Løsvekt så man kan plukke de fineste. Ikkje at eg såg noen dårlige. Bare store, gode poteter :-)

    Veit ikkje om det er av interesse for de fleste her, men det ligger ei jakt og fiske forretning rett ved Mega i Molde. De selger nå unna massevis av sneller til halv pris. Og enda lavere på noen modeller.
    Plukka selv opp en Shimano Seido 4000 FA til 899.- (Disse selges vanligvis for mellom 1600 og 2000 ) 6 kulelager, ekstremt presis, 2 aluminium spoler. Føles solid også. Og selvsagt, den kan bruke spolene til andre 4000-klasse Shimano sneller med brems integrert i spolen.
    (Eg har allerede en litt billigere Shimano Hyperloop 400 FB snelle som kom som en del av et sett, men med bare en spole)
    'måtte' kjøpe ny nå da eg ødela reservesnella (noe billig ræl med 'bakbrems' som kom i et billig stangsett eg kjøpte i fjor) da eg halte opp en 1.5Kg sei rett før helga.

    For de som ønsker å prøve seg på ferskvannsfiske er det fortsatt et rimelig 6' sett (merka med 3 - 15 grams slukvekt) på tilbud hos EuroPris. Samme eg bruker til å hale ørret i fleng. 7grams spinnere fra EuroPris/Biltema/ClasOhlsson funker fint. 4 eller 7grams wobblere også.(Disse er mye dyrere, og spesiellt 4grams er vanskelig å kaste med) og skift ut den jalla .25 sena med 0.20 om dere finner det.(Eg bruker 0.15mm... bruddstyrke 1.4Kg. )
    For sjøfiske fra land, spander på dere et litt skikkeligere sett. Ei skikkelig haspelsnelle betyr mer enn kvaliteten på stanga. 0.40 sene er greit her.
    Sjøfiske fra båt evt. bro så kan man se på andre sneller(de som ser ut som tønner. Eg har ei 'Power Pirate' snelle, og har 0.60 sene. Her er stanga merka med 50 - 500grams sluk... (en stor fordel når man bruker hekle og 350grams blylodd)
    Eller man kan være gnien og kjøpe ei hekle til 40 - 50Kr... Får fisk på dem også...

    Litt dyrt å komme igang, men se på det som en investering. Pluss at det kan fres på både 'matauk' og 'sport'/'trim' kontoene i budsjettet. (Prøv å 'pilke' med 350grams blylodd... Blir tungt i lengda... )

    SvarSlett
  4. Lite PS...
    Den fisken eg nevnte i en tidligere ukespost...
    Endte opp med å fylle 2 hele brett(dype brett med samme størrelse som bakerovnen.). Det ble 14 store porsjoner tilsammen. (Egg: 30Kr ca, 2L melk, 200gram makaroni 5Kr?, omtrent 1dl mel, muskatnøtt, salt og gratineringsmel. Kan også bruke vanlige brødsmuler) Ja, og så mye arbeid... Føy til 0.25Kr / porsjon som fryses(12 Fryseposer. Spiste en fersk porsjon og en sto i kjøleskap til neste dag), og 2 - 5Kr/porsjon for potet, alt etter pris og mengde man liker til. Tror eg kan leve med porsjonsprisen...

    Håvard Egge, som kokkelerer på Klikk.no har ei finere oppskrift, men eg holder meg til 'Den Nye Rutete Kokeboken' redigert av Ingrid Espelid.
    (Oppskrift side 230)

    Blir fiskegratengen smakløs og kjedelig?
    Tøm over litt soyasaus eller Worchestershiresaus når du auser den opp på tallerkenen.
    (Godt tips for 10Kr variantene i frysedisken, også. Evt. 8.50 på REMA)

    SvarSlett
  5. av KR

    Særs gode innspel, A Lion. Om ein har tilgong på båt vil det fort lønne seg å setja av nokre hundre kroner for å lage ei skikkeleg line. Eg har sjølv sett liner tene seg inn det mangedoble berre på eitt drag. Makrellstykker bør føretrekkast som agn, kjøpast til 5-10 kr kg frå eitkvart fiskemottak. Kan til nøds også fungere som særs rimeleg matfisk om fiskelukka ikkje står ein bi!

    SvarSlett
  6. Fikk REMA brosjyra i dag...
    De har bl.annet en kjøkkenmaskin 800-1000W, 5.5L bolle for 999.- Men navn nevnes ikkje, og heller ikkje kva slags utstyr som følger med. (Avbildet med 'ballongvisp')

    På side 5 - 8 er det tilbud som bare gjelder Møre & Romsdal og Sogn & Fjordane.
    300gram strimla svinekjøtt 16.90 (Rimeligere enn Onsdagstilbudet på Bunnpris, men vi som sparer kan også strimle kjøttet selv.)
    2Kg kyllingvinger(frosne og stekeklare) 74.40 (37.20/Kg)
    Kyllinglar er 75.90 for 2Kg (37.95)
    Pytt i PAnne 1Kg, 28.40

    Forresten fant eg ut at en annen Bunnpris også selger nypotet i løsvekt for 9.90/Kg.

    Anthony_Lion

    SvarSlett