laurdag 1. oktober 2011

Billig rus

av AH

Nå når høstmørket endelig senker seg og det er slått fast en gang for alle at sommeren aldri kom, er det lett å la tankene vandre bort til spritskapet. Selv oss sparere vet å sette pris på en god rus, men så snart man ser prislappen på polet er man mer edru enn noen gang. Hjemmebrent er heller ikke alltid så lett, og man skal ha både plass, tid og smørevillige naboer for å få det til. Håpet kan raskt blekne i møte med slik en hverdag, men frykt ikke! Det finnes flere lovlige måter å ruse seg på som både er enkle og billige. Her er noen tips:

Feber med musikk
Du er sjelden mer fantasifull enn når du har feberfantasier. Ligger du syk hjemme med fem lag ull, så er du allerede "spacet ut" og på god vei til en rus. Sett på litt psykedelisk trance, lukk øynene og la deg lede! Dette kan bli ganske intenst avhengig av hvor kraftig feberen er, men vær ikke redd - det er helt ufarlig! Og veldig, veldig gøy. Rave/drum n bass kan også prøves ut, her er det rom for eksperimentering!

Søvnmangel med lyd- og lysorkester
Dersom du skulle være så uheldig å ikke ha feber kan samme effekt oppnås ved søvnmangel. Stå opp ekstra tidlig, men skru gjerne også på et strobelys om du skulle være så heldig å ha det liggende (selges ofte på loppemarkeder). Døende lysstoffrør kan også benyttes.

Kaffe á la Trygve Berge
Dette er et hot tips fra vårt lands eneste yrkesfossil. Kok litt ordentlig sterk kaffe (helst kokekaffe eller annet ufiltrert) og sprut et eggeglass (eller mindre, etter behov) inn i anus. Dette skal gi en god og helsebringende rus. Gjør Berge det, kan du det også!

Hjernebølgestimulering
Lite kjent blant menigmann er såkalt "Brainwave Entrainment". Dette går ut på å spille bestemte frekvenser som stimulerer hjernen til hva det måtte være: konsentrere seg, slappe av, drømme søtt eller rett og slett trippe litt. På nettet finnes det flusst med prøveversjoner av programmer som gjør slikt, for eksempel Neuro Programmer. Undertegnede bruker selv dette, blant annet til såkalt "lucid dreaming". Dette kan gi deg rus både i våken tilstand og mens du sover. Noe lesing før bruk må påregnes.

Rød fluesopp
Fullstendig lovlig, benyttet av sjamaner i tusenvis av år og høyst sannsynlig voksende et steinkast unna utgangsdøren din! De fleste tror at denne soppen er dødelig, men dette er helt feil - faktisk har så godt som ingen dødd av rød fluesopp. Plukk det du kan, men pass på å tørke soppen før du spiser den, helst med litt varme. Den smaker forferdelig (og er ikke det sunneste du kan få i deg), men er da også gratis! Innta heller ikke brus eller annen kullsyreholdig væske sammen med soppen (men ha gjerne litt mat i magen). Og husk: ikke vær grådig, noen få gram kan være nok!

Rå løk
Dette tipset kommer rett fra selveste KR. Dersom du hiver i deg en hel, rå løk, er det mulighet for et "galloperande hjarta og noko som kunne minne om ein kort rus", for å sitere sparesjefen.

6 kommentarer:

  1. Tror du var på en "rå løk" rus eller liknande når du skreiv dette innlegget, ville heller skrivd litt fornuftig om hjemmebrygget øl og vin enn disse ubrukelige forslagene!

    SvarSlett
  2. Nuda, litt av poenget her er at det _ikke_ skal være hjemmebrent da det er så altfor kronglete og plasskrevende. Med mindre du har en ordentlig bondebestemor, da lager vel hun øl av gammel vane og du kan snylte.

    SvarSlett
  3. Brygg deres egen vin!! Det er lett og ikke minst billig.

    SvarSlett
  4. Fleinsesong om dagen.

    SvarSlett
  5. Æsj, hjemmelaga vin er ubehagelig i beste fall. Ja til alternativer, i kveld blir det kaffe!

    SvarSlett
  6. av KR

    Sparebloggen har tidlegare skrive om heimebrygg: http://spareblogg.blogspot.com/2010/11/siderspezial.html

    Alternativa som her kjem fram er difor kjærkomne rusalternativ.

    Med måte.

    SvarSlett