måndag 13. februar 2012

Vekas tilbod

av KR

* Joker
Sokalla pølsefest med 40% rabatt på pylser frå Finsbraaten, Gilde og Prior. Me er generelt skeptiske til kiloprisen på pylser frå desse produsentane, men ser ikkje bort i frå at ein kan få ordinær wiener ned til 30 kr kg med slike rabattar. Elles går sjokoladeplater á 200g til 19,90 pr stk, ikkje rekordbilleg - men ei plate bør vera nok til å dekke sukkerbehovet for eit par mnd. Indrefilet av svin til 149 kr kg er over grensa, me føretrekk normalt ytrefileten til under 80-90 kr. Vekas tikroning er makrel i tomat 110g frå Stabburet, eit forholdsvis dyrt pålegg per Ola Dunk-påsmøring.

* Spar/EuroSpar
Ferske nakkekotelettar til 29,90 kr kg kan tilrådast, særleg på denne sida av slaktetida. Elles er det langt mellom tilboda på Spar denne veka.

* Rimi
Prøvar seg med at 400g kjøtdeig til 29,90 skal vera eit tilbod, me ler av desse patetiske franchisetakarane av Rimi. 1,5 liter borgbrus til 9,90 er då heller ikkje noko å rope hurra for.

* Obs!
Prøvar set atter med karbonadedeiga, overprisa kjøtdeig - og oftast dyrare enn ferdigstekte karbonader på tilbod. Me forstår ikkje logikken, få denne tullevara ut or handelen. Kremost frå Tine til 10 kr stk er imidlertid eit bra tilbod, ei vare som for øvrig siste par åra har lagt på seg i veiledande pris. 0,5 liter Yoghurt til 10 kr er også eit bra tilbod. Tikronarsmart'n held fram med pastasaus 420g til 10 kr, høveleg bra som basis for utspeding. Diverse denjasalatar til kr 10, men pass på FirstPrice sin italienske er både betre og billegare. Det same gjeld pastaen, 500g til 10 kr er ikkje billeg! 400g blodpølse til 10 kr er ein sparebloggklassikar.

* Mega
Fersk skrei til 59,90 kr kg er rimeleg bra, og kan tilrådast. Sosekjøt til vanvittige 79,90 kr kg vender me tommelen ned for. Kontakt heller slaktaren for noko avskjær til 10-20 kr kg, og du har sosakjøt so det rekk til både dåp, konfirmasjon, bryllaup og gravferd.

* Ica
Maxi og Supermarked førar òg skrei til 59,90 kr kg denne veka. Supermarked har i tillegg ytrefilet av svin til akseptable 89,90 kr kg.

* Prix
Kjøtdeig til 28,90 og fiskegrateng til 38,20 pr 500g er eit hån mot oss spararar. Fiskegratengen forventar me å plukke opp til 10 kr pr 450g på næraste tikronarsmarknad. Kjøtdeiglageret mitt er tomt, men det vert ikkje kjøpt meir før nokon fleskar til med 19,90 eller mindre. Februardealen er heller ikkje særleg imponerande. Det vert ingen tur til Prix denne veka heller.

* Bunnpris
Skiltar med svinekotelettar/nakkekotelettar til 29,90 kr kg, noko me kan tilråde. Laurdagar går den heilgrissa kyllingen til 29 kr stk, omlag 25 kr kg altså. Ikkje mykje å utsette på den prisen. Resten av tilbodsavisa til Bunnpris minnar meir om (trommevirvel) Makspris, så me styrar klar.

Konklusjon: Relativt tilbodsfattig for kresne spararar, men skrei til 59,90 kr kg og eit par tikronartilbod hjå Obs gjer det kanskje verdt ein tur ut denne veka.

6 kommentarer:

  1. Synes 40% avslag på OMO på spar er bra nok til å nevne!

    SvarSlett
  2. av KR

    Ja, me var i tenkjeboksa på den - og kom til at FirstPrice sitt vaskepulver likevel kjem billegare ut. Men om ein svergar til OMO lyt ein hamstre denne veka.

    SvarSlett
  3. Har du fått med deg 30Kr medlemstilbuda på Coop i det siste?
    800gram Osteschnitzel(8pakning) holder jo fint til 4 måltid, om man supplerer med ris, salat eller lign.

    Såg at Bunnpris lokalt(Molde området) selger 250grams Friele frokostkaffe på '3 for 2'.
    Den lokale bunnprisbutikken var i ferd med å bytte ut krydderet i hyllene sine, fra Hindu til Toro. Det gamle selges ut til sterkt reduserte priser. Når er jo ikkje krydder det som er den største utgiftsposten i matbudsjettet, men det kan være en fin anledning til å supplere, eller rett og slett prøve et nytt. (Krydder og sauser er fint til å gi en liten piff til noen av de mer smakløse billigvarene... )

    Lokal dataforretning i Molde - ardata.no - skal stenge og selger ut til latterlige priser. Anskaffa meg en iPod Shuffle 4GB for 299.-
    (OK, det var en 3Gen, men eg liker dem bedre enn 4Gen. Mer minimalistisk... )
    Noen få PCer igjen. Diverse tablets, mye tilbehør til diverse maskiner/telefoner/kamera/pads som selges til innkjøpspris.
    Fortsatt en del kjøkkenutstyr og hvitevarer etter sammenslåinga med Elprice der også.

    Det er ikkje et konkurssalg, men styrt avvikling da ledelsen såg hvilken vei det bar og tydeligvis har bestemt seg for å stenge før gjelda ble for stor. RESPEKT!
    Nevner det bare siden eg har vært kunde hos dem siden 1992 eller deromkring, da eg kjøpte første versjon av deres egenkonstruerte produkt 'Noisekiller', som faktisk holdt kva det lovte. (En boks du bygde inn i strømforsyninga på PCen og hastighetsregulerte vifta. )

    Mimring...

    Anthony-Lion

    SvarSlett
  4. Tror ikke du har skjønt at karbonadedeig er et mye bedre næringsmiddel enn kjøttdeig. Det inneholder bare 5-6 % fett, kjøttdeig inneholder minst 15 %. Vanlige ferdige karbonader er ikke lagd av det samme som karbonadedeig - de inneholder langt mer fett.

    SvarSlett
  5. Kjøttdeig koster i dag (og alle andre fredager) 19,90 på Bunnpris. Kjøper kun kjøttdeig på fredager her i huset.

    SvarSlett
  6. av KR

    Ja, det er mykje eg ikkje skjønar - og til meir eg handlar, jo mindre forstår eg. At prisdifferansen skal vera frå 50-100% for nokre få prosent meir kjøtinnhald er det vel få som skjønar seg på.

    SvarSlett