måndag 27. februar 2012

Vekas tilbod

av KR

* Joker
Vekas joker er nakekotelettar frå Gilde til 19,90 pr kg. Eit særs godt tilbod, som tilrådast på det sterkaste. Maks 5 per kunde, så legg storhamstringa over fleire turar - eller ta med hatt og lausskjegg. Elles var det skrint i hyllene, poteter til 10 kr kg er ikkje noko å juble for sjølv om det framleis er tele i jorda.

* Spar
400g fersk kjøtdeig frå Gilde til 22,90 er billegare enn på lenge, men me stålset oss for 19,90 før det storhamstrast. 200g sjokoladeplater frå Freia til 19,90 byrjar å verte eit standardtilbod, men me har sett 17,90 somme stunder òg. Elles er det berre sorgen hjå Spar denne veka.

* Rimi
Grillpølser frå Gilde til 41,50 kr kg er no billegare enn veiledande, men i høve til anna kjøt på marknaden fristar det lite. Appelsiner til 9,90 kr kg går an, men me ventar kraftig fallande prisar på appelsiner ila mars grunna påsketidene.

* Obs
2x400g kjøtdeig til 50 kr er nær 26% frå vårt target på 19,90, styr unna. Farris til 8,90 pr 1,5-litar let seg høyre, om du vil betale for vatn med co2 so han sa.

* Ica
Maxi førar stor 10-kronarsmarknad denne veka. Mellom anna freistar dei med storfelever til 10 kr kg, sjå våre oppskrifter på lever for rekordbillege middagar! Innmat er godt, og blodpølse og lungemos 400g til 10 kr snabben er òg eindel av denne utruleg innhaldsrike 10-kroarsmart'n.

* Mega
40% rabatt på gildepølser, men slik Gilde prisar seg ut or marknaden treng ikkje det bety gullprisar. Entrecôte pr kg til 169 er i stivaste laget for oss, me vil normal sjå denne mykje lenger ned på 100-talet.

3 kommentarer:

  1. Glem ikkje Tine smøreoster som også er å finne på 10Kr markedet på ICA.(Coops Xtra skinke eller Baconost er rimeligere, rundt 63Kr/kg mot 80/Kg for disse, men smører man tynt går det bra lell.)
    Og for de av oss som har laserskriver hjemme, så selger de ei kasse med papir(2500 ark) for 159Kr.
    (Eg har en eldre HP LJ2100 som ble tatt ut av bruk på kontoret... Gratis er gratis... Blekkskrivere er alt for dyre i drift. Glemte eg å si at eg også ikk med meg ett par tonerkassetter som holder til ca 5000 sider hver?)

    Skimta appelsiner for 6.90/Kg, men tror det var de små som aldri holder seg.
    Har forresten lagt merke til at Bunnpris har begynt å selge 5pakninger med 'Yum Yum' nudler for 12.90.- Hver enkeltpakning er på bare 60gram, men ei eller to pakker og ei brødskive eller to blir en bra lunsj. Dette merket selges til 'en del høyere' pris på forskjellige asiamarkeder.

    Nå er det forresten på tide å begynne å tenke på kva man skal så i hagen/drivhus/verandakasser/blomsterpotter...
    'Pottepaprika' er en god ide...
    Gulrøtter i melkekartonger er sunt.
    Sukkererter trives godt i blomterpotter i vinduskarmen(om du har høye vinduer. Kan fort bli metern høye) og er en riktig in og sunn snack.
    Løk gror fint i blomsterkasser utenfor vinduet.

    SvarSlett
  2. av KR

    Ja, smøreostane til Tine er særs rimelege til kr 10. Som nøkterne folk flest smører me då aldri tjukt på, og ihvertfall ikkje på brødskiva. Det er mogleg tida går fort, men før gjekk då desse vitterleg for 10,90 veiledande. I dag er dei knappast å finne under 15 veil, så godt er det at bransjen stiller opp månad om annan med 10-kronarsmarknad.

    Sidan du er verandagartnar, A Lion, ville det vore interessant å fått dine perspektiv på kva grønsak som gjev størst avling per krone innsats (frø) - jamført opp i mot innsparingspotensialet i norsk varehandel. Sjølv om poteter gjev stor avkastning per sådd potet (10x), så er dette for arealintensivt for ein alminneleg veranda hehe - og potetprisane ligg jo på 4 kr kg halve året. Det største potensialet må difor ligge i noko meir raffinert, som td papira eller gulrøter som du nemner.

    SvarSlett
  3. Innsparingspotensialet...
    Vanskelig å måle da det kommer an på forbruk.
    Eg, f.eks spiser lite løk, så det å kjøpe et 1Kg nett, eller selv en strømpe med 4løk vil føre til at noen av dem råtner før eg får spist opp alle sammen. Så eg må sammenligne med de litt dyrere pakningene eller løsvektspriser.
    Gulerøtter er normalt ganske billig, gjerne 10Kr/Kg eller lavere, men det er bare om man kjøper 1Kg pakker eller store bunter. For en enslig stakkar som spiser alt for lite grønnsaker, så råtner slikt i grønnsaksskuffen. Så eg kjøper veldig sjelden gulerøtter.
    Prisen for 'babygulerøtter' eller 'snacksgulerøtter' er jo direkte latterlig, så den sammenligner vi ikkje med uansett...
    Det samme med sukkererter. Visste dere at det fortsatt er folk som ikkje har fått med seg at hele belgen er spiselig på disse? Og som da sitter og brekker opp belger fra en 'Bendit' eller '5 om dagen'(ett eller anna slikt, uansett) pose og samtidig syter over at det er dyrt?

    Så eg gir en god F! i å regne på økonomi, og dyrker 'smaksforbedringer'.
    Dyrker man i stuevinduet(blomsterpotte, eller en vindushage, see www.windowfarms.org ) så kan man dyrke omtrent hele året. Og ja, eg har høsta salatblader midtvinters...
    Høsta omtrent et dusin små paprikaer før eg dro på ferie i fjor sommer. Sjokoladebrune og veldig deilige. (Ja, man får flere farger og smaker enn de du ser i grønnsaksdisken på REMA)

    SvarSlett