søndag 7. november 2010

Årets billegaste brød?

av KR

Tikronarmarknaden til Spar denne veka har alt gjeve frukter. 4-korn med tilhøyrande gjærpose til 10 kr pr kg innbyr til brødbakst. Det same gjer 8 kg kveitemjøl frå Coop Obs til rekordbillege 29,90 (3,74 kr pr kg). Ut or omnen er nyss kome 4 formbakte grovbrød. Bakeformene har underteikna tileigna seg ved hjelp av diverse tilsende gåvekort etter forbrukarklager til produsent. I det heile var det ein gild handletur for nokre dagar sidan, der gåvekort til ein verdi av 650 kr vart svidd av på rekordbillege daglegvarer. Etter matbudsjettet å dømme treng eg ikkje handle korkje frukost eller middag resten av november. Hushaldningsbudsjettet lyser naturlegvis blått, og Sparebloggen syner deg no korleis du kan eta landets billegaste grovbrød.

Grovbrød er atter på moten, og særleg dei til 30-40 kr stk. Me føretrekk å dele prisen på 10.

1 kg 4-korn med 1 pk tørrgjær - 10 kr
1 kg kveitemjøl - 3,74 kr
1 liter vatn - 0,015 kr ved vassmålar og 15 kr pr m3.
45 min komfyr 200 gr - 1,48 kr

Det heile blandast, hevast ein time i bolle, så ein time i form og steikast deretter i 45 min til nette 3,81 kr per brød. Me har då ikkje rekna slitasje på bakeformer, komfyr eller anna utstyr. Og det beklagar me på det sterkaste.

Vel bekomme!

1 kommentar:

  1. Takk for supert tips! Bare synd Spar ikke har dette tilbudet lengre. I hvertfall har ikke jeg sett at de har hatt disse brødene på tilbud til ti kroner på lenge.

    SvarSlett