fredag 4. mars 2011

Vårens vakraste eventyr

av KR

Nedteljinga har i grunn byrja for lenge sidan, men no nærmar det seg skrekkeleg. Sparebloggredaksjonen skjelv i forventingsfull fryd. Luksusfellen på TV3 byrjar onsdag kl 20.30! Denne gongen betre enn nokon sinne, meinar me. Ørjasæter har joina topteamet - og sler seg no ilag med skallen Kvadsheim. E24-Ørjas burde tilføre programmet både økonomisk tyngde og slåsshandskar etter sine år som hovudjegar. Kvadsheim elles stø i faget, kjend bankmann med sparebloggfaktor.

Likevel; me har i grunn høyrt det før. "For to år siden kjøpte Janne og Thomas i Vestfossen et hus som måtte pusses opp. De økonomiske problemene tårnet seg derimot opp på grunn av Thomas sin gamle kredittkortgjeld." Difor vonar me Ørjas og skallen kan gjera programmet tøffare denne sesongen. Me er leie av silkehandskane, og må be dei gå attende til røtene. Den svenske serien. Serien der budjettavlan er eit reint helvete. Der Bofögdbestyrelsen er synonymt med døden.

Så medan de ventar på norske sossisar tilrår me ein titt på svenske Lyxfällan, samt eldre episodar på det eminente tilbodet www.tv3play.no og www.tv3play.se (gratis naturlegvis).

3 kommentarer:

  1. Er det nå så mange gode sparetips på det programmet da?
    (Som vi ikkje allerede kjenner til?)

    Her er forresten ett tips eller to:
    1. frysere.
    (Spareapparat nr. 1)
    Sørg for at så mye som mulig av det du legger nedi er halvfabrikata eller ferdige retter. Så lite råvarer som mulig. Da er terskelen for å gå i frysern etter middag mye lavere. (En fryser som man aldri tar varer ut av er ikkje et spareapparat, bare en utgift)

    2. Vært og fiska, og kansje fått torsk/sei/skrei/osv? Kok ALLT!
    Og det du ikkje spiser til middag rensker du og lager fiskegrateng av senere. (renska fisk tar mindre plass i frysen enn hel fisk, og oppfyller også regel 1. Man trenger gjerne noen egg for å lage fiskegrateng, så derfor passer det fint å fryse fisken inntil det er tilbud på egg, f.eks ved påske?)

    3. Poteter er slikt som kan være vanskelig å oppbevare i små leiligheter/hybler. Skrell og kok dem! (Kokte poteter kan godt fryses)
    3.b Eller lag potetball av dem! En 2Kg sekk blir en passe stor porsjon(nok til middag og noen frossenmiddager... Se regel 1 igjen)

    4. Plukker bær på sensommeren/høsten, men orker ikkje å koke saft/sylte av dem?
    Du kan røre dem ut i sukker og fryse røra i små beger. Grei sylte for senere. ettersom den er bare rørt og ikkje kokt står den seg ikkje mange dagene i kjøleskap, men det er derfor vi fryser i små beger. Mye greiere å ta opp senere enn frosne bær.(Noen som veit om passe beger? Porsjonsbeger for yoghurt kunne brukes før, men de har ikkje skikkelige lokk lengre)

    Anthony-lion
    Får ikkje posta på vanlig vis her...
    (Blogspot sucks.)

    SvarSlett
  2. av KR

    Dei fleste er vel kjende med den logikken som presenterast på Luksusfellen, og det er delvis òg difor me oppmodar dei om å sjå meir til den svenske serien. Eit mantra i den førre sesongen var å auke inntektene til fellegjengaren, ikkje sjå på forbruksmønsteret. Etter mitt skjønn må ein ta problemet ved rota, det nyttar ikkje å tilføre ein usunn økonomi meir pengar.

    Likevel er TV sveltefôra på seriar som denne, i ei verd der ukritisk forbruk og låneopptak har fyrsteprioritet i alle kanalar. Difor ser me fram til ein ny sesong med Luksusfellen.

    SvarSlett
  3. Har bare sett ett par minutter av dette programmet enda, men har allerede kommet frem til at de to idiotene fortjener hverandre.

    Har forbrukeslån og kreditgjeld på over 700.000...
    Reiser til Egypt i desember...
    (25.000.- om det er per pers eller for begge har ingenting å si. )
    TV til 16.000
    Hundrevis av DVDer, og ingen forståelse om at det kansje er en god ide å ikkje kjøpe flere...
    Sofa på kreditt til 12.000.
    (Kva er galt med en sofa fra IKEA? Min LILLBERG kosta bare 2000 i 2008, og den er tilogmed sovesofa! Vi liker ting som har mer enn en funksjon... Gjester sover bedre på denne enn på en 'gjesteseng' også. )

    Anthony Lion

    SvarSlett