måndag 7. mars 2011

Vekas tilbod - ein kikk gjennom nøkkelholet

av KR

Tidlegare dette året har Sparebloggen påvist at den varsla prisauka på daglegvare ikkje finn rot i verkelegheita. No bryggar det opp til priskrig på sunne varer i daglegvarebransjen. Det er nøkkelholsprodukta som hamnar under kniven. Denne smarte og ekskluderande merkevarebygginga har over tid medført prisauke til forbrukar, men no tek daglegvaremilliardærane samfunnsansvar! Me har imidlertid våre tvil om dette verkeleg er ein priskrig, eller om det faktisk er tale om ein PR-kampanje for å selge fleire varer med høge marginar (les nøkkelholprodukt flest). Me hellar mot det siste, og ser på framleis på pris - og ikkje på merkevare! Her kjem vekas tilbod.

* Joker
Freia 200g usortert til 16,90 er ihvertfall godt under veiledande pris, men i Sparebloggen ventar me til påske før me et sjokolade. Klassikar på tapetet året rundt: Surra, beinfri skinkesteik 34,90 pr kg. Det går ikkje an å svelte i Noreg med slike middagsprisar! Omnsbakt leverpostei 195g vekas tikroning. Ein rimeleg bra vekestart.

* Mega
Aurefilet til 99 kr kg er raka vegen i luksusfella, kjøp heller rund aure i frysedisken til ein tredjedel av prisen. 40% rabatt på pålegg frå Gilde kan romme somme bomber, særleg i servelat- og skinkeavdelinga. Mykje billegare enn den generelle nøkkeholrabatten.

* Spar
22,90 per 400g kjøtdeig frå Gilde er halvgodt. Kan du vente, så vent på heilgode 19,90. 40% rabatt på produkt frå Vita hjertego' burde borge for normalprisar hjå desse overprisa sjarlatanane. Dessutan er det mykje billegare enn nøkkelholrabatten, nytt sjansen fru Fransen!

* Ica
Tikronarsmarknad som førre veke.

* Obs
Kvitost frå Tine til 49,90 tilrådast på det sterkaste for dei som missa Joker sitt tilsvarande Synnøve-tilbod førre veke. Skinkesteika kjøper me hjå Joker, som er 15 kr billegare pr kg enn Obs. På tampen tek me med gummistøvlar str 35-46 til 169 kr pr par, eignar seg nok best på veg og i snillare terreng då solen er mjuk.

* Rimi
Me forstår oss ikkje på Rimi (eller jau me kjenner dei for godt!), som denne veka omtalar karbonadedeig 400g 39,90 for eit tilbod. Dette er regelrett svindel. Like kvalmande vert det når Rimi promoterar priskrig på nøkkelholprodukt og lanserar kyllingfilet med nøkkelhol til 167 kr kg og skinkeboks 300g til over 30 kr (veil 26,90, Kiwi 23,60). Pju og pjuk! Me trudde ikkje det var mogleg, men Rimi har no nådd eit nytt lågmål.

* Bunnpris
Me må le av Bunnpris, som atter eingong køyrer på grytekrakket sitt. Låg omsetnad på tilbodsvarene?

* Kiwi
Har teke alvor av nøkkelholkrigen, og syner før- og etterpris på sine varer. Her går det fram at dei fleste nøkkelholvarer er prisa ned med 12-13%. Prisane er likevel lite imponerande på majoriteten av varer, og denne PR-kampanjen bit ikkje på oss.

Konklusjon: Gløym nøkkelhol, følg ordinære tilbod!

2 kommentarer:

  1. Bunnpris har fortsatt Kjeldsberg(tror eg. Kvite poser ihvertfall) kaffe for 9.90. Nytt denne uka er 3 for 2 på God Morgen yoghurt.

    Blogspot liker meg fortsatt ikkje...
    Anthony-Lion

    SvarSlett
  2. Blogspot liker meg fortsatt ikkje...

    Var innom ICA Maxi på fredag morgen(Måtte ha flere Wasa Sanwich), og fant at de selger unna CDer og DVDer for 39, evt. 99 for 3.
    (Fikk tak i bl.annet Blackadder 4DVD samlepakke... )
    På ettermiddagen stoppa eg innom Plantasjen for litt småting. Fant sink blomsterkasser(80cm lange)for 10Kr/stk. Disse kosta 249Kr i fjor.
    Kan være et lokalt tilbud, men alle butikkene deres selger nå ut fjorårsvarer.

    Plastposer. Så nyttig når man skal fryse ned varer. Billigste til nå er 250 x 3L poser for 34.90Kr hos Nille.

    SvarSlett