måndag 14. november 2011

Vekas tilbod

av KR

* Joker
Hiv seg på ribbetrenden og tilbyr familieribbe til 29,90. Det er maks pr 5 kunde, men ingen familieformrestriksjonar. Elles fallbydast Freia-sjokoladen 40%, uvisst kva veiledande pris her er - men me tippar at ein no kjem ned på standardtilbodet smått under 20 kr pr 200g. Kaffi har så smått vorte ei luksusvare når Ali kaffe 250g kostar heile 19,90 - me hugsar denne gjekk for 10-12 kr berre for få år sidan. Spar difor på gruten.

* Spar/EuroSpar
Oh, du herlega jul. Kalkunen kostar no 29,50 pr kg, og det er ikkje ein gong nattefrost på desse kantar. Elles er me vitne til årsverste på kveitemjølet når Spar let det gå 17,90 kroner per 2 kg. Dobbel pris og vel so det, skammeleg! For våre premenstruelle lesarar kan me tilrå OB til 19,90 kr.

* Rimi
Tynnribba går til 29,90, elles tynt i rekkene.

* Ica
Maxi sel denne veka Findus fiskegrateng 500g til 20 kr pr stk. Dei som var innom Coop Obs førre veke fekk 450g til 10 kr pr stk, me har bunkra opp! Ica har ingen nye tilbod denne veka.

* Mega
Nygrilla kylling til 39,90 er for stivt, her må ein slå av 10 kr sjølv om dette er monsterkyllingar (1,1 kg). 30% på eindel frysevarer frå Findus er ikkje godt nok for Sparebloggen, vel FirstPrice-alternativet i same frysedisk. Du får òg denne veka 40% på jogurt frå Go morgen og Sprett, samt diverse reinhaldsprodukt.

* Obs
Klassikaren 400g kjøtdeig frå Gilde til 19,90, bunkre opp om du ikkje sikra deg hjå Joker i førre veke! Det er påfallande kor jamnt desse tilboda fell omlag kvar 10-12 veke, underteikna har akkurat tømt frysen før neste 19,90-tilbod dukkar opp. Elles er lutefisken alt komen i disken, men då til 39,90 pr kg - noko som er dobbel pris. Me betalar hòn ikkje nærare 40 kr kg for fisk som er ille førebudd i lut. Om du ikkje nytta deg av Sparebloggen si fenalåroppskrift tidlegare (59,90 kr kg), må du no ut med heile 199 kr kg for fenalåret.

* Kiwi
Også her førar dei ribbe til 29,90 kr kg, og FirstPrice sitt pinnakjøt er nede i 94,90 pr kg. Me frårår desse fett- og beinslintrane av eit pinnekjøt på det sterkaste, unn deg heller noko til tredoble prisen julaftan. Når det gjeld pinnekjøt er det faktisk ein samanheng mellom pris og kvalitet, og det er noko Sparebloggen langt i frå kan seie om dei fleste andre varer i handelen.

Konklusjon: Om du gløymde deg ut på kjøtdeiga førre veke, kan me tilrå hamstring. Elles var det ikkje rare greiene på tilbodsfronten denne veka, men me er då også kresne!

6 kommentarer:

  1. Syns å huske at Bunnpris ofte selger 250gram Friele for 9.90, men det er mulig det er et lokalt tilbud i Molde?
    (Eg drikker ikkje kaffe selv, og har bare et eldgamelt og uåpnet glass pulverkaffe stående for gjester hjemme, så eg følger ikkje med på kaffeprisen)

    Prisen på Kveitemjøl er dobbelt smertefull med tanke på hvor mange som har solgt 3x2K eller 4x2Kg for omtrent 5Kr/Kg i det siste.

    I valget mellom kalkun og tynnribbe, så velger eg ribba. Kalkun er smakløst og tørrt, billig kalkun desto mere...

    ICA MAxi har 2.5Kg Steinbittkarbonader for 75Kr(30Kr/Kg, eller omtrent det. runda prisene...)

    Pinnekjøttet går for 89.90 på Bunnpris og Coop Prix her i M&R.
    Pinnekjøtt er godt... men det er nå for det meste bein, så kommer i klassen luksus+.
    (Luksus+ = Detta kjøper vi fordi det er godt, og vi vil ha det GODT! så pokkerr ta, noe må vi jo bruke det vi har spart resten av året til... )

    De av oss som har kjøpt billig mel kan jo starte julebaksten nå... For kjøpekaker er dyrt.
    (Såg 9pakning? med sandkaker på Europris for 19.90 eller deromkring, men hvor gode kan de være, da?)
    Unntaket er pepperkaker...
    Marsipan og kransekakedeig plukker man i reolene i butikken, IKKJE på evt. 'tilbudstorg' da du ikkje finner Euroshopper eller Firstprice varene på tilbudstorget. (Men det veit vel alle allerede)

    Skal til Oslo og se på bil på lørdag... Om alt går bra blir det først IKEA, deretter Sverige!

    SvarSlett
  2. Rema-nytt:
    25 kr kg. for familieribbe er annonsert i Tigerstaden. Når me 19,90 før advent?

    SvarSlett
  3. av KR

    A Lion: Ja, kveitemjølsjansane har vore mange dette året. Sjølv har eg bunkra opp til 4-5 kr kg, og fekk denne veka også 1 kg gratis av Kiwi (utsendt prøvekupong grunna Trumf-medlemskap).

    Anonym: Det er breaking news! Priskrigen er med dette i gong, i fjor var me heilt nede i 14,90 kr kg nokre få dagar. Då kjøpte mange svineribbe som dyrefôr, groteskt -- billeg. Under 20 kr kg kan me nok hamne også i år, sjølv om eg ikkje trur krigen vert like ekstrem som i fjor. Til det har eg større tru på at daglegvarehandelen finn ei ny dumpbar og prissensitiv julevare å krige om. Pinnekjøtet er salgbart til nær einkvar pris, og har alt lågprisalternativ på marknaden - men kanskje kalkunen kan oppleve prisras? Dei fleste ligg på 29,90 pr kg, og straks éin aktør senkar seg 5 kr kg kan krigen vera i gong.

    SvarSlett
  4. Takk for det fine arbeidet du gjør med å kartlegge og analysere ukens tilbud for oss lesere! Jeg har stor glede av bloggen din, og tillater meg å komme med et lite forslag: Det hadde vært veldig hyggelig om du ville invitere leserene dine til å komme med sine egne sparetips. Da kunne vi kanskje fått en god del forskjellige innspill til hvordan man kan strekke kronene lengre i hverdagen.
    Vil selv oppfordre alle til å se kveldens reprise på Hellstrøm rydder opp hjemme, hvor han viser hvordan man kan lage god mat for en billig penge.

    SvarSlett
  5. Egentlig, så burde ikkje dette være på en så enkel tjeneste som Blogspot i det hele tatt.
    Det vi skulle hatt er et skikkelig forum.
    Det finnes 'gratis' hoster som tilbyr slikt, men... Man får kva man betaler for...

    De tre viktigste tingene for å kunne spare er:
    1. God plass til å lagre varer.
    2. Penger nok til å kunne 'kjøpe seg inn' når de skikkelige tilbuda dukker opp. (Kan man bruke 500ekstra når det f.eks er pastakrakk på Bunnpris så sparer man det inn igjen kansje flere ganger, men over lang tid. Ris og andre tørrvarer er også billigst i økonompakker på flere Kg)
    3. God fantasi til å utnytte varene.
    (Eksempel; Sparebloggens brødoppskrift som inneholder en pose brødblanding, kjøpt på tilbud, som dobles ved å tilsette mer mel)

    Utrolig hvor mye man kan spare bare ved å 'spe ut' diverse retter. Eg tilsetter kikerter eller bønner(en skikkelig håndfull) når eg lager Toros Stroganoff Gryte(kjøpt under ett av Bunnpris krakka... ) Serverer man den på 'en seng av ris' so det så fint heter kan man godt drøye den til 4 eller 5 middager(for en, selvsagt)

    Slitsom helg...
    Nattbuss ned til Oslo(670Kr fra Molde. Ja, man får rimeligere flybilletter om man forsøker, men da må man også regne med flybuss eller flytog, og i tillegg går flyet så tidlig at det ikkje går noen buss her eg kunne tatt. 20Km med drosje? nei... )
    Kjøpe bil: 25000.-
    (1999 Citroen Berlingo Multispace. Tilogmed samme fine rødfarge som min avlidne 1998 modell, men denne er 4dørs - skyvedør på ene siden - sentrallås og det helt sprø taket... Soltak XXXL eller deromkring... )
    Siden det er samme bil som den gale så passer sommerdekka eg kjøpte i sommer og takstativet mitt også. (Spare der man spare kan. )

    Bonus: fordi den 'nye' bilen skal stå i låst garasje(nettopp ferdigbygd) blir forsikringa rimeligere.

    Full tank... Alt for mye...

    'Snartur' på IKEA(for å plukke opp 30x30cm speilflis og 'litt anna' deriblant ett dusin suppeboller til 5Kr/Stk... ) om det er noe som kan kalles 'snartur' på en Lørdag...

    Så... Sverige... Nordover på E6, så øst på E2 til Charlottenberg. (Strømstad og andre alternativer er 'feil vei' for meg. På returen tar eg av E2 og følger Rv20, og kommer inn på E6 før Hamar.)
    6x2Kg sukker er nå oppe i 139SEK, men det er fortsatt bare 2/3 av prisen her i landet.
    Bacon, med svor. 49SEK/Kg.
    (Kunne skjære så tykke skiver man selv vil; ubetalelig)
    Lessa på med 100poser tepakker til 12.90SEK. Fant også noen tørre bønner for 25SEK/Kg. Legges i bløt dagen før, kokes i 45minutter og brukes deretter til å 'spe ut' gryteretter.
    Snopen... Å herregud... 2x900gram Fazermint eller 2x900gram Bassetts for 99SEK...
    2x1Kg Rocky Mountains Marshmallows(mini, vanlig, forskjellige smaker) for 49SEK.
    Føltes litt snålt å gå forbi 'tilbud' på kjøttvarer fordi eg visste at vi kan få dem billigere hjemme...
    Ingen oster som frista heller.
    (Håpte på å finne noe 'veldig billig' men alt under Norsk tilbudspris var utsolgt. Trenger jo ost til gratinering)

    SvarSlett
  6. av KR

    Ja, me tek gjerne i mot gjesteinnlegg - og har alt hatt enkelte gjesteskribentar i sving tidlegare.

    SvarSlett